Dünyanın en büyük organik ürün fuarı başlıyor

Dünyanın en büyük organik ürün fuarlarından Biofach 15-18 şubat tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuara Türkiye'den 20 firma katılım gösterecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Organik ürünler Almanya’nın Nürnberg şehrinde 15-18 şubat tarihleri arasında 28. kez düzenlenecek Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Dünya’nın en büyük organik fuarı olarak kabul edilen Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda Türkiye'yi 20 firma temsil edecek.

Türkiye'nin organik gıda ürünleri ihracatının 400 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, bu tip fuarlara daha yoğun katılım göstererek bu rakamı 2023 yılında 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

BioFach Organik Ürünler Fuarı’na 2015 yılında 13, 2016 yılında ise 16 firma ile katıldıkları aktaran Tarakçıoğlu, "Türk ihracatçısı eskiye göre çok daha bilinçli ve donanımlı bir şekilde bu fuara katılıyor, ihracatta yeni ticari bağlantılar kurma çabası içinde olacağız" diye konuştu.

Organik ürünler pazarı 72 milyar doları geçti

Ülkelerarası dünya organik ürün ticaret hacmi, gıda dışı ürünler de dahil olmak üzere 72 milyar doları aşmış durumda.

ABD'de satışa sunulan toplam organik ürün ticaret hacmi 40 milyar dolar, Avrupa Birliği'nde organik ürünlerin satış değeri 22,2 milyar euro düzeyine ulaşmış durumda.

Kesme çiçekte Kenya'nın gerisindeyizKesme çiçekte Kenya'nın gerisindeyiz

Bu konularda ilginizi çekebilir