Kenya yurt dışına yılan satışını yasakladı

Kenya, son zamanlarda artan hayvan istismarı ve yasa dışı yılan ticareti dolayısıyla yurt dışındaki hayvanat bahçeleri ve pet shoplara yılan satışının yasaklandığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yılan satışına getirilen yasak ile ilgili açıklama yapan Kenya Vahşi Yaşam Servisi (KWS) Sözcüsü Paul Gathitu, "Kenya havalimanlarında yurt dışına çıkarılmak istenen çok sayıda piton derisi yakaladık. Sorumlular tutuklandı. Ancak küçük yılanların havalimanlarındaki x ışını cihazlarında tespit edilmesi zor olduğu için kolaylıkla yurt dışına kaçırılabiliyor" dedi.

Gathitu, yasağın yurt dışına bilimsel araştırmalar için götürülmek istenen sertifikalı yılanları da kapsadığını dile getirdi.

Yılanların türlerine ve boyutlarına göre yurt dışında 100 ile 200 dolar arasında satıldığını belirten Gathitu, yılan ticaretinde en büyük pazarların Çin, İngiltere, Amerika, Meksika, Almanya ve Çekya'daki hayvanat bahçeleri ile pet shoplar olduğunu söyledi.

Dünyada vahşi hayvan safarisinin en önemli merkezlerinden biri olan ve hayvan kaçakçılığıyla uzun süredir mücadele etmeye çalışan Kenya'da, mevcut yasalara göre hayvan kaçakçıları 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir