Kuş Cenneti’nde kaçak avcılık tehlikesi

Manyas Kuş Cenneti’nde kaçak avlanma ve balıkçıların bıraktığı ağlar nedeniyle kuş ölümlerinde artış gözlemlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Manyas Kuş Cenneti'nde kaçak avlanma ve balıkçıların bıraktığı ağlar bölgeye göç eden kuşların ölümlerine sebep oluyor. Onlarca ötücü kuş, kaçak atılan ağlara dolanarak öldü.

Kuş göç yolu üzerinde bulunan pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ile ötücülerden oluşan binlerce kuşun ağaçlar ve sazlar üzerine yuva yaptığı büyük kuluçka kolonilerini barındıran Manyas Kuş Cenneti'ne atılmış olan ağların sudan çıkartılması esnasında onlarca kuşun misina ağlara takılarak öldüğü görüldü.

Kaçak av faaliyetlerinin dernek üyelerinin ihbarları ile gün yüzüne çıkmasının ardından, yapılan operasyonlarda kullanılan kilometrelerce uzunlukta balıkçı ağları ve tekneler yakalandı. 

BASODER ihbarlarını değerlendiren Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri jandarma ile birlikte üç gündür yürüttüğü çalışmalar sonrasında kaçak avlanan teknelere el koydu ve bu kişiler hakkında tutanak düzenlendi. Avrupa'da en üst kategorisi olan A sınıfı diplomayla ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalarda bin 400 metre misina ağa el konuldu.

Ticari faaliyetlerin durdurulmasını isteyecekler

BASODER Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Aktaş, "Dünyaca ünlü Manyas Kuş Cenneti'nde kuşların misina ağlara takılarak öldüğünü görmek bizleri müthiş derecede üzmüştür. Bir an önce tedbiri alınmalı ve il müdürlüklerine verilen yetki kullanılarak hiç olmazsa Manyas Kuş Cennetimizde misina ağların kullanımına izin verilmemelidir. İlerleyen günlerde Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu müracaatta bulunarak Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuş ölümlerinin önüne geçilmesi için Manyas'taki ticari faaliyetin durdurulmasını da talep edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir