Zorlu, çocukların hayallerine hayat veriyor

Zorlu Holding çocukların hayal gücünü harekete geçiriyor. “Bir Hayal Bir Oyun” Yarışması ile çocukların hayalleri tiyatro sahnesinde hayat bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

didem-eryar-unlu-005.png

Zorlu Holding, “Hayallerine Hayat Ver” marka sloganı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik farklı projeler geliştirmeye devam ediyor. 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla 13 yıldır çocukların hayal dünyalarını renklendiren Zorlu Holding, şimdi de çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak üzere, “Bir Hayal Bir Oyun” adlı yarışmayı başlatıyor. 

"Türkiye’yi geleceğe sınırsız hayal gücü taşıyacak” diyen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu “Bir Hayal Bir Oyun” Projesi hakkında şu bilgileri veriyor: “Sınırsız bir hayal gücü ve bu hayale ulaşmak için çok çalışarak Türkiye’nin en büyük gruplarından biri haline geldik. Biz istiyoruz ki çocuklarımız da hayal kursun ve hayallerinin peşinden gitsin. 2003 yılında kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla 13 yılda, 1000’e yakın oyunla, 700 bin çocuğa ulaştık. Her yıl yaklaşık 1,5 milyon TL kaynak aktarılan Zorlu Çocuk Tiyatrosu’na 13 yılda ayırdığımız kaynak 20 milyon TL’yi buldu.” 

Projenin yola çıkış noktası “Çocukların hayalleri ile zenginleşen bir oyun sahneye konulsa ne kadar güzel olur” fikri olmuş. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde hayata geçirilen ve 9 yaşında bir çocuğun hayal dünyası ile zenginleşen ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunu hatırlatan Olgun Zorlu, “Aklımızda en başından beri böyle bir projeyi bir yarışmaya dönüştürmek fikri vardı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sergilenen oyundan sonra aldığımız olumlu tepkiler bu fikrimizi hayata geçirme konusunda bizi daha da cesaretlendirdi. Edindiğimiz bu tecrübe ile şimdi çocukların zengin hayal dünyasını harekete geçirmek üzere benzersiz bir proje olan ‘Bir Hayal Bir Oyun’ adlı hikâye yarışmasını başlatıyoruz” yorumlarını yapıyor. 

Türkiye’de bir ilk 

Bu yarışmanın Türkiye’de bir ilk olacağının altını çizen Zorlu, “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının, çocukların kurdukları hayalleri hayata geçirebilmeleri için fırsat sunacak bir platform olacağını ifade ediyor. Zorlu şu bilgileri veriyor: “Çocuklara tiyatroyu ve hikâye yazarlığını sevdirmek, sanata yönlendirmek, hikâye yazımı konusunda temel becerileri kazandırarak yeteneklerini görmelerini sağlamak da hedeflerimiz arasında. Zorlu Holding olarak hayata geçirdiğimiz bu projeye Türkiye’nin dört bir yanından çocuklarımız kendi hayal güçleri ile yazacakları hikâyelerle katılabilecek. Türkiye için bir ilk olan bu projenin bugünün çocukları, yarının tiyatrocu, hikâye ve oyun yazarları için ilham kaynağı olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.”

Seçilen eser, Dünya Tiyatro Günü’nde sahnede

Pojeye Türkiye’nin dört bir yanından, 2016-2017 yılında üçüncü veya dördüncü sınıfta okuyacak öğrenciler, hayal güçleri ile yazacakları “yolculuk” temalı özgün hikâyelerle katılabilecek. Tiyatro oyuncuları, tiyatro yazarları, akademisyenler, kitap yazarları gibi sanat dünyasında duayen olarak bilinen önemli isimlerden oluşan jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile seçilen eser, uzman tiyatro yazarları tarafından senaryolaştırılarak bir tiyatro oyununa dönüştürülecek ve ardından sahneye taşınacak. Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; 3 hikâyenin sahibi de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Yarışmada birinci seçilen eserden yola çıkılarak hazırlanacak tiyatro oyunu, Aydın Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından 27 Mart 2017 tarihinde, Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek. Böylece, çocukların hayallerindeki kahramanlar tiyatro ile hayat bulmuş olacak. Yarışmaya katılmak isteyen çocukların 31 Temmuz 2016 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvurular Zorlu Holding’in web sitesindeki www.zorlu.com/birhayalbiroyun linkinden yapılabileceği gibi, hikayeler posta yoluyla da paylaşılabilecek.