'Tanrı’nın eli' bu kez kaledeydi

2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda 4-2 yenerek finalde Almanya'nın rakibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAO PAULO - 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde, 90 dakikalık normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda 4-2 yenerek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresinde olduğu gibi uzatma devreleri de üretkenlikten uzak, temposuz bir oyuna sahne oldu.

99. dakikada Hollanda'nın mücadeledeki ilk isabetli şutu geldi. Arjen Robben'in ceza sahasının dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruş, kaleci Romero'nun üzerine gitti.

İlk uzatma devresi golsüz eşitlikle geçildi.

115. dakikada Arjantin mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigo Palacio'nun yerden sekerek gelen topa yaptığı kafa vuruşu, Cillessen'de kaldı.

117. dakikada Lionel Messi'nin sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı orta, Hollanda kalesinde tehlike yarattı. Messi'nin arka direğe doğru gönderdiği ortaya Maxi Rodriguez'in gelişine yaptığı vuruşta, Cillessen meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

İkinci uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı ve mücadelenin galibi penaltı atışlarının ardından belli oldu.

Hollanda adına ilk penaltı atışını kullanan Ron Vlaar'ın vuruşunda Arjantin kalecisi Romero gole izin vermedi. Arjantin'de Lionel Messi kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Hollanda, Robben'in penaltısıyla durumu 1-1'e getirdi. Ezequiel Garay'ın sert şutuyla Arjantin bir kez daha öne geçti: 1-2. Sneijder'in penaltısında doğru köşeyi bilen Romero, Hollanda'ya bir kez daha gol izni tanımadı. Arjantin, Agüero'nun kaydettiği golle skoru 3-1 yaptı. Hollanda, Kuyt'ın golüyle farkı bire indirerek durumu 3-2'ye taşıdı. 4. penaltıyı gole çeviren Maxi Rodriguez, Arjantin'e penaltı atışları sonucunda 4-2'lik galibiyeti getirerek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Öte yandan karşılaşmayı, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ile MHK Üst Klasman Gözlemcisi ve Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır da izledi.

"Tanrı'nın eli"

1986 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası turnuvalarında, takımının dünya şampiyonluğu olmasında büyük katkısı bulunan Armando Diego Maradona, İngiltere ile oynanan ve Arjantin'in 2-1'lik galibiyetle çeyrek finale çıktığı maçta takımının ilk golünü eliyle atmıştı. Bu golü efsanevi futbolcu daha sonra "Tanrı'nın eli" olarak açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir