Taş Yapı, Ampute Milli Futbol Takımı'na sponsor oldu

Taş Yapı, Ampute Futbol Milli Takımları’nın 1 yıl süreyle ana sponsoru ve Ampute Futbol Süper Ligi ve 1. Ligi’nin isim sponsoru oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taş Yapı, ülkemizi dünyada ve Avrupa’da çeşitli turnuvalarda ve şampiyonlarda başarıyla temsil eden Ampute Futbol Milli Takımları’nın 1 yıl süreyle, ana sponsoru ve Ampute Futbol Süper Ligi ve 1. Ligi’nin isim sponsoru oldu. 

Ampute Futbol’unda ilk defa gerçekleştirilen bu sponsorluk anlaşmasını kamuoyuna duyurmak amacıyla basın mensupları ile Taş Yapı’nın Selamiçeşme’de yer alan Four Winds Projesi’nde bir araya gelen Taş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ece Turanlı ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, ampute futbolunda bir ilk olan bu iş birliği ile, kamuoyunda pozitif farkındalık yaratarak engelli sporcuların rehabilitasyon süreçlerine destek olmayı ve onların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade ettiler. 

Basın toplantısında ayrıca, sponsorluk anlaşmasından elde edilecek gelirin önemli bir kısmının engelli sporcuları yetiştiren ampute spor kulüplerine ve alt yapının iyileştirilmesine aktarılacağı belirtildi. 

Taş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Turanlı:
Engelli sporcularımızın ülkemizi temsil ettiğini görmek bize ilham veriyor

Sponsorluk anlaşmasına dair konuşma yapan Taş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ece Turanlı şunları söyledi: “Azmi ve cesareti ile bizlere ilham veren engelli sporcularımızın ülkemizi Avrupa’da ve dünyada başarıyla temsil ettiklerini görmek bizlere ilham veriyor. Güneydoğu gazilerinin önderlik ettiği ampute futboluna destek vermek Taş Yapı için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun çabaları ile 2003 yılında temelleri atılan ve bugün, tüm dünyada bizi başarıyla temsil eden Ampute Futbol Milli Takımı’mızı ve ampute futbol ligleri altındaki kulüplerimize bir nebze de olsa katkı sağlamak boynumuzun borcudur.”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Şerefhan:
Bu iş birliği Ampute Futbol’un markalaşması yönünden son derece mühim 

Konu ile ilgili söz alan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise, “İnşaat, turizm ve enerji yatırımlarında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olarak Taş Yapı’nın bizlerle sponsorluk anlaşması yapması, bizim için büyük önem taşıyor. Bu iş birliği aynı zamanda, Ampute Futbol’un markalaşması yönünden son derece mühim. Bu marklaşma sürecinde, sizlerin de bildiği gibi, Süper Ligimiz ve 1.ligimiz olmak üzere iki ligimiz mevcut. Bundan sonra, bu liglerimiz, “Taş Yapı Ampute Futbol Süper Ligi” ve “Taş Yapı Ampute Futbol 1. Ligi” olarak anılacak. Aynı zamanda Taş Yapı, bu iş birliği ile Milli Takım’ımızın da sponsoru oldu. Biz, bu tip iş birliklerini farkındalık projeleri olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’de toplam 8,5 milyon engelli vatandaşımızın olduğunu göz önüne alırsak, federasyon olarak en büyük isteğimiz ve görevimiz, bu sponsorluk anlaşması ile ülkemizde engelli olduğu için evlerinden dışarı çıkmak istemeyen genç sporcuları spor tesislerimize davet ederek, içerisinde oldukları rehabilitasyon süreçlerine maddi ve manevi destek olmaktır. Ampute Futbolu çok kısa sürede büyük başarılara imza attı ve atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Polonya’da düzenlenen Euro Cup 2014 müsabakalarında şampiyon olan ve Aralık ayının ilk haftası Meksika’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda final oynamayı hedefleyen Ampute Futbol Milli Takım’ımızın daha nice başarılara imza atması için tüm engelli gençlerimizi bu başarının bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.

Şampiyonluklar:

2005 Dünya Ampute Futbol Şampiyonası 11-21 Ağustos 2005 Niteroi, Rio De Janeiro, Brezilya'da organize edilmiş ve ülkemiz 5. olarak şampiyonayı tamamlamıştır.
Milli Takımımız 21 -30 Eylül 2006 Wolgagrad/ Rusya 'da Avrupa Şampiyonası düzenlenmiş Avrupa 5.si olmuştur.
11-21 Kasım 2007 Antalya’ da ev sahipliği yaptığımız Dünya Şampiyonasında takımımız Dünya 3. sü olmuştur.
02-06 Aralık 2008 Antalya’ da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Rusya ile final oynamış, ve Avrupa 2.si olmuştur.
2010 yılında 18 Ülkenin katılımıyla Arjantin’de gerçekleşen Dünya Şampiyonasında Dünya 3.olmuştur.
2012 Yılında Rusya’da yapılan Ampute Futbol Dünya Şampiyonasında Dünya 3.sü olmuştur.
12-15 Eylül 2014 tarihleri arasında Polonya’da düzenlenen Euro Cup 2014 müsabakalarında Şampiyon olmuştur.

Bu konularda ilginizi çekebilir