'Taslakta özerklik de var'

Başbakan Davutoğlu'nun, HDP'li Demirtaş için sarfettiği sözlere “Demirtaş’ı yedirmeyiz” diyerek yanıt veren Sırrı Süreyya Önder, müzakere taslağında özerkliğinde olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  "Demirtaş'ı uyarıyorum; bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur" sözlerine cevap verdi.

Demirtaş üzerinden bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Önder, "Bu açıklamaların arkasında hepimiz varız. İçinden Demirtaş’ın seçilmesini kabul edemeyiz. Yalçın Akdoğan’ın deyimiyle, “Demirtaş’ı yedirmeyiz” dedi.

"Taslağı bir iki gün içinde kamuoyuyla paylaşacağız"

Demokratik müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulunan Önder, “Müzakere taslağını bir iki gün içinde kamuoyuyla paylaşacağız. İçinde özerklik de var” dedi.

Demokratikleşme başlığı altında kamuoyu ile bunların paylaşılacağını belirten Önder, genel afla ilgili ise "Bu ülkenin son 40 yılında siz mahkemelerin tesis ettiği adaletin bu ülkenin toplumsal vicdanında makes bulduğunu iddia ediyorsanız bir genel af lüzumsuz diyebiliriz ama bakın bu ülkeye, Trabzonsporlusundan Fenerbahçeli'sine HES direnişçisinden, parasız eğitim talep eden öğrenciye, gençliğe varana denk, kadın cinayetleri davalarına varana dek hiçkimsede bir adalet duygusu yok. Adalet yerini bulur, adalet yerini buldu, adalet tecelli etti denilecek birşey yok. Birinci gün adalet yerini buldu diyenler, ikinci gün bu bize komploymuş bütün bu yargılamaları yeniden başlatacağız diyorlar. Devletin mağdur ettiği insanlarla ve bu mahkumiyetler üzerinden ülke yönetme arzularının doğurduğu travmalarla helalleşmenin en etkili yoludur." açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir