Tayland'da turistlere ''kimlik bileklik'' dağıtılacak

Ülkeye gelen turistlere üzerinde isim ve otel adının yer alacağı bileklikler dağıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK - Tayland'da iki hafta önce iki İngiliz vatandaşının ölü bulunmasının ardından, ülkeye gelen turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla kimlik şeklinde bileklikler dağıtılması planlanıyor. 

Turizm Bakanlığı sözcüsü, turistlere dağıtılacak bilekliklerin üzerinde isim ve otellerinin adlarının olacağını kaydetti. 

Bilekliklerin turistlerin güvenliklerini sağlayacağını düşündüklerin söyleyen yetkili, kaybolmaları ya da otele gidemeyecek kadar sarhoş olmaları gibi durumlarda güvenliğin turistlere otele kadar refakat edeceğini ifade etti. 

Bakanlığın projesi ilk etapta iki İngiliz vatandaşının ölü bulunduğu Koh Tao adasında hayata geçirilecek, başarı olması halinde ise tüm turistik bölgelerde uygulanacak. 

Tayland'ın dalış sporuyla ünlü adalarından Koh Tao'da erkek ve kadın iki İngiliz turist, bir plajda çıplak halde ölü bulunmuş, otopside kadın turiste tecavüz edildiği ortaya çıkmıştı. 

Cunta yönetiminin lideri Başbakan General Prayut Çan-oça, "kadın turistin bikini giyerek güvende olmayı beklememesi gerektiği" yorumu tepki alınca, özür dilemek zorunda kalmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir