TBMM, İsrail'i kınadı

TBMM'de grubu bulunan 4 parti, ortak bildiri hazırlayarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM, İsrail'i kınayan ve Filistin halkına yönelik saldırıların derhal durdurulmasını talep eden bildiri yayımladı.  

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "torba kanun" tasarısı görüşmeleri sürerken, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin hazırladığı ortak bildiriyi okudu.

İsrail'in Gazze ve Filistin halkına karşı tüm uyarılara rağmen artarak devam eden saldırılarının şiddetle kınandığı bildiride, İsrail'in katliama dönüşen bu saldırılarının, uluslararası hukuk ve insan haklarının ağır ihlali olarak değerlendirildiği belirtildi. 

İsrail'in Gazze halkını yıkıma mahkum ettiği belirtilen bildiride, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze'de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesinin derin üzüntüyle ve kaygıyla karşılandığı ifade edildi. Bildiride, kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmesinin tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez insanlık suçu olduğu olarak görüldüğü vurgulandı. 

İsrail'in bölgedeki şiddet ortamı ve dalgasının kaynağı olarak bölge barışını her defasında daha uzaklara ittiğine yer verilen bildiride, şöyle devam edildi: 

" TBMM İsrail tarafından baştaGazze olmak üzere Filistin halkına ve topraklarına karşı yürütülen saldırıların derhal durdurulmasını, acil insani yardımlar başta olmak üzere Gazze dahil işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşım ve erişimin serbestleşmesini teminen tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası kuruluşların Filisitin halkına yönelik insanlık ve hukuk dışı saldırıların durdurulması için başta kalıcı ateşkes sağlanması olmak üzere her türlü adımı gecikmeksizin atmasını, tüm parlamentolar, hükümetler, kuruluşlar ve toplumların Filistin halkına karşı ortak vicdani sorumluluklarını yerine getirmesini bekler ve talep eder. 

"Filistinli kardeşlerimizin davasına sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz"

Filistin halkının acılarının sarılması, yıkılan ve yok edilen altyapı ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için alicenap halkımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır. TBMM olarak, acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda kendilerini desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir