Tek seferde en yüksek tutarlı ihraç

Hazine'nin Japon piyasasından tahvil ihracı tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Hazine, Japon piyasasından 180 milyar yen tutarında tahvil ihracını tamamladı.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, Yen piyasasında gerçekleştirilen 180 milyar yen tutarındaki tahvil ihracının bugün itibarıyla tamamlandığı, ihraca ilişkin tutarın hesaplara girdiği belirtildi.

Hazine, Japon piyasasında tahvil ihraç etmek üzere çerçeve anlaşması imzalamıştı ve anlaşma kapsamında 180 milyar yene kadar JBIC garantili tahvil ihraç edilmesi mümkün olacaktı. Bu çerçevede yen piyasasında JBIC garantili tahvil ihracı olanaklarını araştırmak üzere Daiwa Securities Capital Markets, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities ve Mizuho Securities'e yetki verildi.

Bu ihraçla Türkiye, 2000 yılında gerçekleştirilen son ihracın ardından ilk kez yen piyasasından borçlanırken, 10 yıl vadeli ihracın tutarı 180 milyar yen (yaklaşık 2,17 milyar ABD Doları) olarak gerçekleşti.

Türkiye tarafından yapılan bu ihraç, JBIC garantili yen piyasasında tek seferde bir ülke tarafından gerçekleştirilen en yüksek tutarlı ihraç oldu. Söz konusu ihraç aynı zamanda, Türkiye tarafından uluslararası sermaye piyasalarından tek seferdeki en yüksek miktarlı ihraç olarak belirlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir