Tekne kazasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Boğaz'daki tekne kazasına ilişkin mahkemeye sevk edilen şüpheli Kerem Saniyi Ç, tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Boğazı'nda, kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 28 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de kaybolduğu kazaya ilişkin, organizatör olduğu iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Kerem Saniyi Ç, tutuklandı. 

Tekne faciasında organizatör olduğu iddiasıyla soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim tarafından ifadesinin alınmasının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Kerem Saniyi Ç'nin sorgu işlemi sona erdi. 

Hakimlik, şüpheli Kerem Saniyi Ç'nin, "bilinçli taksirle öldürme" suçundan tutuklanmasına hükmetti.  

 Rumeli Feneri açıklarında, 3 Kasım'da kaçakları taşıyan teknenin alabora olması nedeniyle başlatılan çalışmalarda, aralarında teknenin kaptanı olduğu iddia edilen Cem Gök ile 27 kişinin cesedine ulaşılmış, 6 kişi de kurtarılmıştı. Toplam 45 kişiye yakın kişinin bulunduğu ve 10'a yakın kişinin cesedine de ulaşılamadığı belirtilen kazaya ilişkin arama çalışmaları, 18 Kasım'da sonlandırılmıştı. 

Kazayla ilgili 5 Kasım'da mahkemeye sevk edilen  şüpheliler Doğan O. ve Serkan U, ''bilinçli taksirle öldürme'' ve ''insan ticareti'' suçundan tutuklanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir