Geleceğin medyası anlık mesajlaşma mı olacak?

Anlık mesajlaşma servisleri internetin var olduğu günden bu yana hayatımızda var. Ancak henüz altın çağı gelmemiş olabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

İnternetin gelişim sürecine baktığımızda amaçlardan birinin de, bir mesajın anında kıtalararası mesafedeki bir başka kullanıcıya gönderilebilmesiydi. Henüz e-posta protokollerinin bile olmadığı o günlerde farklı uygulamalar sayesinde bunu başarmak mümkündü. İnternetin gelişmesi ile birlikte WWW yani web tabanlı servisler, internet siteleri hızla popüler hale gelse de anlık mesajlaşma ihtiyacı hiç hız kesmedi. ICQ, MSN Messenger ve daha birçok uygulama üzerinden kullanıcılar anlık mesajlaşma ihtiyaçlarını çözdüler.

Mobil devrim her şeyi değiştirdi

Tam bu uygulamaların sonunun geldiği, hepsinin tek tek kapandığı bir döneme girmişken, mobil cihazlar ve mobil internet durumu bir kez daha değiştirmiş oldu. WeChat, Whatsapp, Line, Viber, Facebook Messenger bu alandaki öncü uygulamalar arasında yerini aldı. Ancak anlık mesajlaşmanın büyüsü birçok farklı sosyal medyayı da kendine çekmeye devam ediyor. Örneğin Snapchat, Instagram ve Twitter, aslında anlık mesajlaşma uygulaması olarak doğmamalarına karşın, bu özelliklerini her güncelleme ile bir adım öteye taşıyorlar. Tüm sosyal medya uygulamaları kullanıcılarına aynı zamanda anlık mesajlaşma yapabilecekleri bir platform vadetmeye çalışıyor.

Değişim ne getirecek?

Günümüzde anlık mesajlaşma uygulamaları çok büyük bir kitleye sahip olsa da henüz altın çağlarını yaşamaya başlamadı. Çünkü web ve mobil uygulamalar üzerinden bilgi alışverişi gücünü korumaya devam ediyor. Peki bu ne kadar devam edecek. 2020 yılı ile birlikte durumun ciddi oranda değişmesi bekleniyor. Özellikle anlık mesajlaşma servislerini kullanmaya merakla Y neslinin satın alma gücüne kavuşması ile birlikte, web ve mobil uygulamaların yerlerini yavaş yavaş anlık mesajlaşma servislerine bırakması bekleniyor.

Bu durum birden fazla endüstriyi ciddi anlamda değiştirecek. Bunların başında e-ticaret sektörü geliyor. Yeni nesil uygulamalar artık alışveriş yapmanıza da izin veriyor. Özellikle chatbotlar sayesinde mağazalar talepleri anında yanıtlamaya başlıyor. Müşteri ödemeyi de doğrudan mesajlaşma servisi içerisinde yapabiliyor. Bir sonraki aşamada ise hizmet, turizm, sağlık ve özellikle medya sektörünün kendisine anlık mesajlaşma uygulamalarında bir yer bulması gerekecek.

Anlık mesajlaşma pazarında yerel marka

Anlık mesajlaşma servislerinin en büyük yerel oyuncusu Turkcell BiP. Turkcell Dijital İletişim Servisleri Direktörü Burak Akıncı ile BiP’in şu anda pazardaki konumunu ve gelecek hedeflerini konuştuk.

BiP'te hedefler neydi, şu anda nasıl bir kitle var?

Dünyanın ilk dijital hizmet şirketi olma hedefi ile çıktığımız yolda BiP’i küresel ürün ve servisler geliştirme vizyonumuzun en önemli parçası olarak konumladık. Bugün geldiğimiz noktada bu hedefi mize yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzde daha yolumuz olsa da şu anda 192 ülkede kullanılan BiP’in indirilme sayısı 13 milyonu aştı. Bunun 1,4 milyonu ise yurtdışından indirilmiş durumda. Türkiye’ye baktığımızda Anadolu’da her üç kişiden birinin BiP kullandığını görmek bizlere gurur veriyor. Şu anda BiP’te hemen herkese hitap eden bir servis bulunuyor ancak gençler arasında çok daha popüler olduğunu görüyoruz. Özellikle öğrencilerimiz arasında çok yaygın bir şekilde BiP kullanılıyor.

Turkcell için anlık mesajlaşma servisi neden önemli?

Müşteri alışkanlıklarına baktığımızda artık SMS’in yerini anlık mesajlaşma uygulamalarının aldığını görüyoruz. Biz de Turkcell olarak müşterilerimizin olduğu her yerde olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. BiP ile bir anlık mesajlaşma servisinin ötesine geçerek yeni bir iletişim platformu ortaya koyduk. Müşterilerimize anlık mesajlaşma servislerinin alışılmış özelliklerinin yanında yepyeni özellikleri ilk kez BİP ile deneyimleme fırsatı sunduk. Bu özelliklerimizden CAPS ekleme, kaybolan mesaj, kişilerin haritadan birbirinin nerede olduğunu görebilmesi gibi özellikleri çok beğenildi. Kullanıcılarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak platformumuzdaki yenilikçi çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

BiP’te gelecekte ne gibi farklı servisler olacak?

Sesli ve görüntülü görüşmenin yanı sıra Keşfet alanıyla BiP, magazinden futbola, eğlenceden müşteri hizmetlerine ve 49 dilde yazılı-sözlü çeviriye kadar çok farklı servislerin sunulduğu bir platform haline gelmiş durumda. Çok farklı bir örnek; BiP’ten fotoğrafını çektiğiniz bir sayfayı dünyanın her yerine faks çekebiliyorsunuz. Ayrıca kullanıcılarımız artık ünlülerle, markalarla birebir iletişime geçebiliyor, BiP’e özel olarak üretilmiş eğlenceli ve faydalı içeriklere ulaşabiliyorlar. 5 milyondan fazla kişinin takip ettiği BiP’in Keşfet alanına yeni servisler eklemeye devam edeceğiz. BiP ile sunduğumuz diğer bir avantaj da yurtdışı ayrıcalığı. Turkcell kullanıcıları, BiP ile 69 ülkede kendilerine sunulan 1 GB’lık ücretsiz data ile sesligörüntülü görüşme yapabiliyor, mesajlaşabiliyor.