Orta segmentin yükselen yıldızı

Alcatel’in yeni telefonu IDOL 4, dikkat çekici özelliklerinin yanında hem telefon hem de VR deneyimi yaşamak isteyenler için makul bir tercih görünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ ATİLLA MEDE

Çinli TCL şirketi bünyesinde bulunan Alcatel yeni akıllı telefonu IDOL 4 ile sektöre iyi bir dönüş yaptı. Orta segment kategorisinde yer alan cihaz, zarif tasarımı, performansı ve makul fiyatının yanında VR gözlüğü yani sanal gerçeklik gözlüğü ile birlikte geliyor. 7.1 mm kalınlığında ve 135 gram ağırlığındaki telefon metal ve cam malzemesiyle hafifl iği ve inceliği yanında oldukça şık bir görünüme sahip. 5.2 inç IPS LCD panel bir ekrana sahip telefonun ekran çözünürlüğü ise Full HD. Ekranın parlaklığı güneş altında dahi net şekilde görülebilirlik sunuyor. Qualcomm Snapdragon 617 işlemciyle gelen telefona 3 GB’lık bir RAM ve Adreno 405 grafik işlemcisi destek veriyor. Cihaz performans tarafında özellikle oyunseverleri üzecek herhangi bir ciddi takılma ve gecikme yaşatmıyor. Ancak cihaz bu performansı gösterirken hissedilir şekilde ısınıyor. 16 GB depolama alanı sunan telefonun hafızası microSD kart ile genişletilebiliyor. Telefonun 13 Megapiksellik f2.0 diyafram aralığı ve çift LED fl aşa sahip arka kamerası ile başarılı fotoğrafl ar elde edilebiliyor. 8 Megapiksellik ön kamerasında bir LED fl aşı bulunan telefon selfie çekimlerde de memnun edecek fotoğraflar sunuyor. Kameraların her ikisi Full HD video kaydı yapabiliyor.

Özelleştirilebilir kısayol tuşu

Telefonun en önemli özelliklerinden biri ise Boom Tuşu. Diğer telefon modellerinde görmeye alışık olmadığımız bu özel tuşa istediğiniz bir uygulamayı atayabilir ya da ekran kapalıyken bile fotoğraf çekebilirsiniz. Cihazın hoparlör performansı son derece etkileyici. 3.6 watt’lık iki adet stereo hoparlöre sahip telefonun güçlü ses çıkışıyla birlikte ses ayarları kişileştirilebiliyor. Alcatel IDOL 4’ün içerisinde 2160 mAh’lik bir batarya var. Pil konusunda biraz cimri davranan telefon ortalama bir kullanımda 1 günü kurtarabiliyor. Pil yaklaşık 2.5 saatlik şarj süresi ile tam gücüne kavuşuyor. Telefonun hediyesiyle birlikte gelen VR gözlüğü telefondaki VR uygulamasıyla tatmin edici bir sanal gerçeklik deneyimi vadediyor. Bu uygulama içinde birçok VR destekli uygulamalar yer alıyor. Genel olarak Alcatel’in yeni telefonu IDOL 4, 1099 TL’lik fiyatıyla dikkat çekici özelliklerinin yanında hem telefon hem de VR deneyimi yaşamak isteyenler için makul bir tercih gibi görünüyor.