Şık bir fare kullanmak isteyenler için

Günümüzde iyi bir farenin olmazsa olmaz özellikleri kablosuz ve yüksek performansa sahip olmasıdır. Microsoft Designer Mouse bu özellikleri şık tasarımda buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Ofis masasında en çok dikkati çeken teknoloji aksesuarlarından biri klavye ve faredir. Üst düzey bir yöneticinin masasında, eski model, ucunda kıvrılmış kablosu sarkan bir fare pek güzel görünmez. Microsoft bu alanda öncü ürünler geliştiren firmalardan biri. Yeni Bluetooth destekli Designer Bluetooth Mouse kabloları ortadan kaldırırken, aynı zamanda şık bir tasarı ile işlerinizi yapmanıza imkan veriyor. Fare sahip olduğu Bluetooth Smart teknolojisi sayesinde ek bir donanım ya da kabloya ihtiyaç duymadan bilgisayar ve tabletlerde çalışabiliyor.

Mat siyah tasarım

Farede kuşkusuz en önemli husus ergonomisi ve tasarımıdır. Bu açıdan baktığımda halen Microsoft’un Arc faresini en başarılılar listesinde görürüm. Üzerindeki o eğimin avucu tam kaplaması sayesinde parmaklara yük çok daha az biner. Microsoft Designer Mouse bu açıdan bakıldığında ilk önce şüphe uyandırıyor. Sanki çölde hız testine çıkacak bir otomobil gibi yere yapışık ve aerodinamik tasarımının avucu nasıl kaplayacağını kestirmek güç. Ancak fareyi kullanmaya başladığınızda bu sorunun olmadığını görüyorsunuz. Bunun sebebi ise klasik farelere nazaran daha uzun yapısı. Yüksekliği avucun ayasını doldurmasa bile uzunluğu sayesinde parmaklara gelen baskıyı azaltacak bir destek sunulmuş oluyor. Mat siyah tasarım günümüz notebookları ile çok uyumlu bir görüntü oluşturuyor. Üzerinde gereksiz bir ışık yok. Sanki elektronik olmayana şık bir aksesuar gibi masada yerini alıyor. Tasarımdaki düz yapı aynı zamanda sağ sol elle kullanmanıza imkân veriyor.

Neredeyse hiç bitmeyen pil ömrü

Microsoft’un BlueTrack teknolojisi uzun zamandır yeni nesil farelerinin hepsinde kullanılıyor. Mavi lazer hem daha güçlü bir optik performans sunuyor hem de daha az enerji harcıyor. Ancak burada bir sıkıntı var. Klasik kırmızı lazer ürünler, cam yüzeylerde biraz kayıpla bile olsa çalışırken, BlueTrack teknolojisi bu yüzeylerde iyi performans vermiyor. 2 adet AAA kalem pil ile çalışan farenin Microsoft Designer Mouse iddiasına göre bu batarya gücü ile 6 ay kullanılabiliyor. Bu gerçekten de çok başarılı bir pil ömrü. Alt kısımda bulunan pil girişlerini açmak çok kolay ancak bir o kadar da hileli. Mıknatıs ile tutturulmuş olan pil kapağı bir bebeğin dokunuşu ile birlikte açılabiliyor. Ancak benim gibi kapağı kendinize doğru kaydırmak için yanlış noktadan güç sarf ederseniz terlediğiniz ile kalıyorsunuz. Akılcı ve güzel bir tasarım olmuş.

Farenin çözünürlük ve hassasiyeti oldukça başarılı. Ancak tuşları ve tekerleği alışık olduğum birçok ürüne göre biraz daha sert. Tuhaftır, tuşlardaki bu sertlik sese yansımamış. Hem tekerleğin dönüşü hem de tıklama işlemleri sessiz bir şekilde gerçekleşiyor. Gürültüsüz bir çalışma ortamı arayanlar için son zamanlarda aranan özelliklerden biri bu.
Şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarda maalesef yalnızca 2 adet USB girişi bulunuyor. Bunlardan birini uzun süredir kablosuz ancak adaptörlü bir fare için kullanmak zorunda kalıyordum. Bluetooth fareler size ekstra bir USB portu kazandırmış oluyorlar. Microsoft Designer Mouse, hem performansı hem de tasarımı ile masanızın üzerindeki en iyi aksesuarlardan biri olmaya aday.