Telekom, baskıda 3,2 milyon lira tasarruf sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Türk Telekom, çevreye duyarlı baskı teknolojisiyle bir yılda 3,2 milyon lira tasarruf sağladı.

Yapılan açıklamaya göre, şirket "Doğayla Dost İletişim" projesi çerçevesinde Türkiye ve Avrupa'nın en büyük baskı ve görüntüleme sistemi projelerinden birine imza attı.
Tüm iş yerlerinde kurulu 7 binden fazla yazıcı, faks, fotokopi ve tarayıcı cihazı yerine, ortak kullanıma uygun, tek merkezden yönetilebilen, kontrollü baskı alma yöntemine geçen Türk Telekom, bu sayede, kartuş, kağıt ve enerji sarfiyatını minimum düzeye çekti.

Şirketin yeni uygulaması, atık tonerlerin geri dönüşüme kazandırılması sayesinde çevre kirliliğinin azaltılması ve gereksiz kağıt tüketimi konularında büyük katkı sağlayacak.
Şirketin Mart 2012'de hayata geçirdiği "baskı projesi" ile yıllık maliyetlerde 3 milyon 204 bin 680,55 lira değerinde, 33 milyon sayfa kağıt, 11 bin 250 adet toner tasarrufu gerçekleştirildi.

Türk Telekom grup şirketlerinde de uygulanmaya başlanacak olan sistem ile bakım-onarım, kağıt, elektrik ve toner tasarrufu yapılarak, Avrupa'nın en büyük baskı projelerinden birinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir