The Banker'dan Aktif Bank'a Avrupa birinciliği

Aktif Bank, "Deals of the Year Yarışması"nda "Yılın İslami Finansman İşlemi" kategorisinde birincilik ödülü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankacılık sektöründe yenilikleri ile adından söz ettiren, "Yeni Jenerasyon Bankacılık"ın mucidi Aktif Bank aldığı onlarca uluslararası ödüle bir yenisini daha ekledi. Aktif Bank, sektörün Oscar'ları arasında gösterilen The Banker Dergisi'nin Deals of The Year Yarışması'nda Avrupa Bölgesinde "Yılın İslami Finansman İşlemi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Yeni jenerasyon bankacılığın öncü ismi Aktif Bank, İstanbul Finans Merkezi projesi finansmanı kapsamında ihraç ettiği kira sertifikaları ile Avrupa çapında "Yılın İslami Finansman İşlemi" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Aldığı ödülle dünyanın büyük bankaları arasında yerini alan Aktif Bank, ihraç ettiği özellikli kira sertifikaları ile İstanbul Finans Merkezi'nin finansmanını sağladı. 200 milyon lira tutarındaki, Türkiye'nin ilk proje finansmanı amaçlı Kira Sertifikası ihracı, İstanbul Finans Merkezi kapsamında pek çok uluslararası yatırımcıdan da büyük ilgi gördü.

Bankacılık sektörünün en önemli yayınları arasında gösterilen The Banker Dergisi'nin "Deals of The Year" yarışmasında Aktif Bank'ın yanı sıra Crédit Agricole, HSBC, Citi, Commerzbank, Deutsche Bank, ING, Raiffeisen Bank International, Royal Bank of Scotland, Sberbank, Société Générale, UniCredit, Goldman Sachs gibi dünyanın önde gelen finans kuruluşları yarıştı.  

Aktif Bank'ın Türk finans piyasalarının derinleşmesinde etkin rol oynadığına dikkat çeken Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, yola ilk çıktıkları günden beri inovatif bakış açısı paralelinde sundukları hizmetlerin yalnızca başarılı finansal sonuçlarla değil uluslararası arenada en prestijli ödüllere layık görülmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek; "Aktif Bank ülkemizin  en büyük yatırım bankası olarak bugüne kadar banka bonosundan, varlığa dayalı menkul kıymetlere, katılım sertifikalarına kadar  birçok yeniliğe imza attı. Türkiye için büyük önem arz eden İstanbul Finans Merkezi projesinin gelişmesi kapsamında bu projeye özel yatırım araçları geliştirdik. İstiyoruz ki İstanbul Finans Merkezi'ne yatırım, adına yaraşır çeşitlilikte yeni jenerasyon ürünler ile olsun. Proje finansmanı amaçlı Mudaraba Sukuk ihracı bu yöndeki çalışmalarımızın ilk adımıdır. Bu projedeki ortağımız Ağaoğlu Grubu ile beraber bir ilki gerçekleştirdik ve tekerlek izi yarattık. Bu nedenle aldığımız her uluslararası ödül ve yatırımcı ilgisi bizim işimizi ne kadar iyi yaptığımızı bir kez daha gösteriyor. Bizi tanıyanlar bilir. Prensip olarak Türkiye'nin en iyisini seçen yarışmalara katılmıyoruz. Dünyanın ve Avrupa'nın en iyisini seçen yarışmalara katılıyoruz. Burda dünyanın en önemli ve büyük kurumlarını geride bırakarak birinci seçildik. Böylelikle son 3 yılda büyük çoğunluğu birincilik olmak üzere uluslararası yarışmaların çeşitli kategorilerinde 56 adet ödül aldık. Bir yerli kurum olarak ülkemizin adını uluslararası platformlarda duyurup birincilikler getirdiğimiz için çok mutluyuz. İslami finansmanda bir katılım bankası olmadan da yapılan işin niteliği, kalitesi, ayırt edici özelliği ve neticesi ile model olunabiliyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir