TİKA 5 bin Kızılderiliye su yardımı götürecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, ABD’nin en batısında yer alan Oregon’da yaşayan Kızılderililere 200 bin dolarlık yardım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ABD’nin en batısında yer alan Oregon’da yaşayan Kızılderililere 200 bin dolarlık yardım yapacak.

Yardım, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlenen resepsiyonla duyuruldu. Etkinliğe Washington Büyükelçisi Namık Tan, TİKA Başkanı Serdar Çam, Oregon’da bulunan Warm Springs Rezervasyonu kabile şefi Joseph Moses ile bazı Kızılderililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, Büyükelçi Tan ve TİKA Başkanı Çam, 200 bin dolarlık sembolik çeki kabile şefi Moses’a takdim etti. Yardımla birlikte TİKA, Warm Springs bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin Kızılderiliye su yardımı götürecek.

Dost bir halka katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz

TİKA Başkanı Serdar Çam, projeyi gelecek yılın ortalarına doğru bitirmek istediklerini söyledi.

Projenin kendilerine yaklaşık bir yıl önce intikal ettiğini ifade eden Çam, “Başta Sayın Başbakanımızın bu konudaki çalışmaları desteklemesi ve katkılarını vermesi neticesinde, bugün bu sembolik çalışmayı yapmış olduk. Burada inşaatı devam eden geniş bir yerleşim bölgesinde, Türkiye olarak biz bir su deposunun ve tesisatının kurulmasıyla ilgili kısma katkı sağlamış oluyoruz. Türkiye-ABD ilişkileri çerçevesinde buradaki yerlilere, dost bir halka katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Warm Springs Rezervasyonu kabile şefi Joseph Moses, 200 bin dolarlık yardımın yaklaşık 720 öğrencilik inşa etmekte oldukları okul için de kendilerine destek olacağını dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir