TİM'den tebrik mesajı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Adayı seçilen Davutoğlu'nun ihracatçıların yakından tanıdığı bir isim olduğuna dikkat çekerek, yeni görevinde başarılar diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti genel başkanı ve başbakan adaylığıyla ilgili olarak, "Allah yeni görevinde Sayın Davutoğlu'na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" temennisinde bulundu. 

Büyükekşi yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştıkları Davutoğlu'nun, AK Parti yetkili organları tarafından genel başkanlık ve başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yeni görevinde başarılar diledi. 

Türkiye'nin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009'dan bu yana da bakan olarak büyük hizmetler veren Davutoğlu'nu ihracatçıların çok iyi tanıdığını ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti: 

"Türkiye'nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının, ülkemizin güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada sayın Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız. 

Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. Allah yeni görevinde Davutoğlu'na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin."