Tiyatronun başkenti Adana

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Ilotopie’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptığı “Suya Yansıyan Düşler” gösterisiyle başladı. 

Festivalin açılışı; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ve Prof. Zeliha Berksoy’un yanı sıra on binlerce izleyicinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Yaptığı konuşmada Sabancı Vakfı’nın 40. yılını kutladıklarını ifade eden Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Vakfımızın tohumları, 40 yıl önce bu topraklarda, Adana’da atıldı. Kültür ve sanata, Vakfımızın kuruluşundan bu yana, her zaman öncelik verdik. Sabancı Vakfı olarak, Adana Tiyatro Festivali’nin yanı sıra desteklediğimiz tüm kültür-sanat faaliyetleriyle gurur duyuyoruz “ dedi. Güler Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uluslararası arenada yarışan bir festivalimiz var. Dünyaca ünlü tiyatroları, Türkiye’den çok değerli tiyatro topluluklarını Adana’da ağırlıyor, Adanalılarla buluşturuyoruz. Adanamız 16 Mayıs’a kadar yerli ve yabancı tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapacak. Taşköprü’deki sokak gösterileriyle de şenlik havasında bir festival geçireceğiz.”

Festivalin açılışında tiyatronun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı ifadesi olarak verilen “Sakıp Sabancı Yaşamboyu Başarı Ödülü” de sahibini buldu. Bu yılki sahibi Prof. Zeliha Berksoy’a ödülünü Güler Sabancı takdim etti.Notepad++ v6.5.3 new features and bug fixes:  1.  Make advanced scrolling optional so it can be disabled in case of touchpad scrolling problem. 2.  Enhance sort lines feature: if several lines are selected, only the selected lines are sorted. 3.  Add hex value column in Ascii Insert Panel. 4.  Enhance performance: prevent switched-in document from being parsed by function list and by document map while these 2 panels are hidden. 5.  Fix the bug that modified tab interface colour settings cannot be saved in stylers configurator. 6.  Fix text crazy flickering while resizing the frame on a specific position. 7.  Fix the context menu not shown for the all other users (accounts) in the same PC.   Included plugins:  1.  DSpellCheck v1.2.11 2.  NppFTP 0.24.1 3.  NppExport v0.2.8 4.  Plugin Manager 1.0.8 5.  Converter 3.0 6.  Mime Tool 1.9 

Bu konularda ilginizi çekebilir