TKDK'dan çiftçilere yüzde 50 hibe destekli traktör

Amasya'da düzenlenen törende çifçilere yüzde 50 hibe desteğiyle 72 traktör dağıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA  - Amasya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) çiftçilere, yüzde 50 hibe desteğiyle 72 traktör dağıttı. 

TKDK, önünde gerçekleştirilen tören öncesi bir sürücü traktörle kısa bir gösteri yaptı. 

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin burada yaptığı konuşmada, ülke olarak kalkınmanın temelinde kırsalda kalkınmanın önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. 

İl nüfusunun büyük çoğunluğunun kırsalda yaşadığını anlatan Çomaktekin, "Burada yaşamaya da devam edecekler. Çünkü tarım ve hayvancılık olmadan insanoğlu yaşayamaz. Kalkınmada kırsal alandan daha fazla faydalanabilmek ve milli ekonomiye katkı sunmak için mutlaka önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu çalışmaların bir bölümünü de bir kısmı Avrupa destekli olarak TKDK tarafından yapılıyor" diye konuştu. 

Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin daha bereketli ve kaliteli ürün yetiştirmeleri için desteklenmeye ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Çomaktekin, tarım sektörünün günden günde emek yoğun sistemden makine ve sermaye yoğun sisteme doğru gelişim gösterdiğini kaydetti. 

Vali Çomaktekin, burada TKDK'nın devreye girerek çiftçilere traktör, makine ve ekipman desteğinde bulunduğunu vurguladı. 

TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin de kırsalda aile iş gücünü en aza indirmek ve çocukları eğitimden uzaklaştırmamak için çalıştıklarını belirterek, "Amasya'da bugüne kadar kamu katkısı 8 milyon 353 bin lira olan 2 bin 146 tarım makinesini çiftçiyle buluşturduk. Bugün de yüzde 50 hibeyle 72 traktör çiftçilere dağıtıldı. Bugüne kadar 290 traktör teslim etmiş olduk" diye konuştu.  

Daha sonra traktörlerin anahtarları, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir