TOBB'dan boykot uyarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, sosyal medya üzerinden yapılan bazı markalara yönelik boykot çağrıları üzerine açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere ve ürünlere yönelik olarak sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrıları üzerine açıklama yaparak, "Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir” dedi.

TOBB yaptığı yazılı açıklamada son günlerde, Türkiye'de faaliyet gösteren birçok uluslararası şirkete ve ürünlere yönelik karalama kampanyaları başlatılmasını, sosyal medya üzerinden listeler düzenleyerek boykot girişimlerinde bulunulmasını Türk iş dünyası olarak üzülerek izlediklerini bildirdi.

Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemenin herkesin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan TOBB şunları kaydetti:

"Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir. Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemize ve ekonomimize değer katıyorlar. Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız. 2023 hedeflerine doğru ilerlerken, şirketler hakkındaki bu tür dedikodular ve yanlış bilgilerle kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım."

İnsani yardıma odaklanalım

Geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğinin yaşayarak tecrübe edildiğini belirten TOBB, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında hepimiz, kendi ekonomimize zarar verecek bu tür girişimler yerine, İsrail’in bu saldırılarının durdurulmasına ve kardeş Filistin halkına gereken insani yardımın ulaştırılmasına odaklanmalıyız.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir