Okullarda kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle 19 ilde eğitime bir günlük ara verildi. Ankara'da okullar yarın da tatil edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye genelindeki yağışlar bazı bölgelerde yoğun kar ve tipi olarak görülüyor. Kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken 19 ilde eğitime bir günlük ara verildi. Ankara Valiliği de hava koşulları nedeniyle "resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin" yarın da tatil edildiğini bildirdi.

Bursa'nın merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Alınan bilgiye göre, 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı ve ulaşımda meydana gelen aksamalar nedeniyle, kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren polis telsizlerinden, okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğine ilişkin anonslar da yapıldı.

Kar kalınlığının 10 santimetre ölçüldüğü kentte, termometreler sabah erken saatlerde -4'ü gösterdi.

Meteoroloji yetkilileri, Bursa'da kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.


Uludağ'da kar kalınlığı 3,20 metre

Öte yandan Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 3,20 metreye ulaştığı bildirildi.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, son günlerde etkili olan yağışların ardından ''oteller bölgesi''ndeki kar kalınlığı, 3,20 metreyi buldu.

Sıcaklığın eksi 12 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş mesafesi zaman zaman 150 metreye kadar düşüyor.

Uludağ'da kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla süreceği bildirildi.

Başkent kara teslim
İki gündür etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
Valilik, "Kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır."
Sürücüler zor anlar yaşadı
Ankara'da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, Konya yolu üzerinde yoğun kar altında ilerleyemeyince araçlarını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı.
Kamyon, tır ve özel araçların yol boyunca sıralandığı bölgede, belediye ekipleri ise kar temizleme çalışması yaptı.
Üniversitelere kar engeli
Ankara'daki yoğun kar nedeniyle Hacettepe ve Gazi üniversitelerindeki bazı okullar ile ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinde eğitime bugün ara verildi.
Eğitime ara verilen iller
Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara'nın Beypazarı ve Bala ilçeleri, Zonguldak'ta, Kütahya'nın Simav, Gediz, Pazarlar ve Şaphane ilçeleri ile Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, Karabük, Bartın ve Düzce'de il genelinde, Çankırı ile bazı ilçeleri, Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçeleri, Kırıkkale, Yozgat, Kastamonu'nun Bozkurt ve Antalya'nın Akseki ilçesinde, Bursa'da İnegöl, Harmancık, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde, Isparta'nın Sütçüler ve Aksu ilçeleri ve bağlı belde ve köylerde, Konya'nın Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü, Derebucak, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Altınekin ve Doğanhisar ilçeleri ile Karaman'ın Başyayla, Sarıveliler ilçeleri, Tokat'ın Niksar ile Erbaa ilçelerinde ve Sivas'ın merkeze bağlı Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere ve Yakupoğlan beldeleri ile Aydoğmuş, Akçahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Kuzören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet ve Ozmuş köylerinde eğitime bir gün ara verildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir