TTB organ nakillerini inceliyor

Türk Tabipler Birliği Hacettepe ve Akdeniz üniversitelerinde gerçekleştirilen nakilleri incelemeye aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Tabipler Birliği'nin (TTB), Akdeniz ve Hacettepe üniversitelerindeki organ nakilleriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme çalışması başlattığı bildirildi.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Ocak ayında ve ardından geçen hafta da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan nakil işlemlerinin kamuoyu tarafından yakından izlendiği belirtildi.

Yıllar süren birikimlerle ulaşılan bu süreçte, yoğun emek harcayan bütün ekip üyelerine çabaları için teşekkür edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tıbbın temel önceliği, insan yaşamının biricikliğini bilerek, tek tek bireylerin ve bir bütün olarak toplumun sağlığını korumak, geliştirmektir. Hiçbir başka gerekçe bunun önüne geçemez, geçmemelidir.

Ne var ki, nakil işlemlerine yönelik kamuoyunda süren tartışmalarda bu önceliğin gözardı edilmiş olabileceği kuşkusu da dile getirilmektedir. Bu kuşkunun doğmuş olması bile çok önemli bir sorundur. Söz konusu nakiller gibi çok özellikli örnekler için önceliğin şu ya da bu gerekçeyle gözardı edilebildiği tartışması, konunun bütün yönlerini kapsayan çerçevede, gerek tıp gerekse de genel kamuoyunu tatmin edecek şeffaflıkta, sadelikte açıklamaları zorunlu kılmaktadır. TTB mesleki ve bağımsız kimliğiyle konuyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme çalışmasını başlatmıştır. Oluşturulacak raporun paylaşılacağını kamuoyuna duyururuz."

Bu konularda ilginizi çekebilir
tbb