TOSİAD, 'Tokat'ta istihdamı artırmaya odaklandı

Tokatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkan Dursun Bayram, çalışmalarının Tokat'taki istihdam oranını artırma odaklı olduğunu dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EMEL ÜNAL BULUT

TOKAT - Tokatlı sanayicileri,  bir çatı altında buluşturmak Tokatlıların ve Tokat'ın var olan sorunlarını izlemek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla Tokatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (TOSİAD)'ın 2010 yılı başlarında Ankara'da kurulduğunu anlatan Genel Başkan Dursun Bayram, çalışmalarının Tokat'taki istihdam oranını artırma odaklı olduğunu dile getirdi. Dernek aracılığı ile Tokat'ı ve Tokatlı Sanayiciyi yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya devam ettiklerini anlatan Bayram "Derneğimizin İstanbul ve İzmir şubeleri açıldı. Tokat şubesi çalışmaları bitmek üzere, devamında Bursa ve Antalya düşünülüyor. Sanayici ve iş adamı olarak 400'ün üzerinde üyemiz var ve kayıtlarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

Sanayi ve hizmet alanlarında çalışan iş adamları ile bilim adamlarının mesleki bilgi, tecrübe ve iş alanlarındaki faaliyetlerini, öncelikle Tokat'lılar için değerlendirmek suretiyle, ilin planlı yollarla ve bölgesel olarak da her alanda kalkınmasına destek olmaya çalıştıklarını aktaran Bayram, TOSİAD olarak, Tokat'lı sanayici ve işadamları öncülüğünde, Tokat mensuplarını gönüllülük ve medeniyet bilinci temelinde buluşturarak; onların önderlik ve yöneticilik yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve gelişmiş yeteneklerini öncelikle Tokat ve çevresi için kullanmaya özendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Öncelikle üyelerin her türlü taleplerine çözüm aramayı, talep ettikleri konularda proje desteği vermeyi, vergi daireleri ile sorunlarına çözüm bulmayı ve hukuksal sorunlarına destek olmayı hedeflediklerini vurgulayan Bayram "Bankalarla kredi anlaşmaları yaparak üyelerimize maksimum düzeyde ucuz krediler kullanmalarını sağlarken, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları yaparak sosyal  dayanışmayı güçlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca üyelerimize ve Tokatlı hemşerilerimize mesleki dil kursları açıyoruz ve ihtiyaç sahibi veya başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Bütün bu çalışmalarımız Tokat'taki istihdam oranını artırmak içindir. Tokat hızlı göç veren bir kenttir ve her geçen yıl nüfus oranındaki düşüş istihdam oranındaki düşüşe de yansımaktadır. Tokat'a  istihdam yaratmak amaçlı projeler üretmek bu projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz" dedi.

'Göçü önlemeyi hedefliyoruz'

Turizmde, tarımda ve sanayide yapılması gereken birçok projenin olduğunu anlatan Dursun Bayram, ilin tanıtımını en üst düzeyde yaparak, tarıma alınabilecek tüm desteklerin gelmesini sağlayarak ve ön planda olan toprak sanayide Avrupa Birliği desteklerinden daha fazla yararlanmak için desteklerin ve çalışmaların sürdüğünü paylaştı.  Bayram, Tokat'ı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtarak var olan pazardan payını almak ve bu yeni oluşumlarla göçü önlemenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.