TTI'nin erişim alanı Ortadoğu'ya genişliyor

Türk Telekom International erişim alanını Ortadoğu'ya genişletiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türk Telekom International ile veri merkezi işletmecisi Datamena, Türk Telekom International'ın erişim alanını Ortadoğu'ya genişletmek üzere ortaklık anlaşması imzaladı. 

Türk Telekom açıklamasına göre, Capacity Ortadoğu konferansında bir araya gelen Türk Telekom International (TTI) ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren, Ortadoğu ve Afrika'ya hizmet veren veri merkezi işletmecisi Datamena, bir ağ erişim noktası kurmak ve Türk Telekom International'ın erişim alanını Ortadoğu'ya ve ötesine genişletmek üzere ortaklık anlaşması imzaladı. 

Türk Telekom International Genel Müdürü Cengiz Öztelcan, konuya ilişkin olarak, "Bölgeye yeni kapasite sunma niyetimizi gerçekleştirmek üzere ağ erişim noktası olarak, veri merkezinin stratejik konumu ve halihazırda ağındaki operatörler, CDN'ler, bulut hizmeti sağlayıcıları ve kurumsal müşterilerden oluşan zengin ekosistem dolayısıyla Datamena'yı seçtik. Gelecekteki bağlantılar da düşünüldüğünde Datamena etkin ve güvenilir bir çözüm" değerlendirmesini yaptı. 

Datamena Başkan Yardımcısı Mahesh Jaishanka ise "Türk Telekom International Datamena müşterilerine çok çeşitli ve cazip fırsatlar sunuyor. Global Carrier Awards 2013'te Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Taşıyıcısı seçilen TTI, özellikle Türkiye ve  Avrupa'ya bağlantı seçeneklerini artıracak. TTI ayrıca Datamena'ya, MEETS gibi diğer kablolara da bağlanabileceği, Orta Doğu ile Avrupa arasında yeni ve alternatif bir rota olan Gulfstream AMEER'i de getirmiş oluyor" ifadelerini kullandı. 

Türk Telekom International, bu anlaşmayla Birleşik Arap Emirlikleri'nde 40'ın üzerinde müşterinin oluşturduğu, hızla büyüyen bir ekosisteme katılmış oldu

Bu konularda ilginizi çekebilir