Mersin kurvaziyer turizminde atağa kalkıyor

Mersin'de, turizm potansiyelini canlandırmak için başlatılan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin getirilerinin alınmaya başlandığı belirtild

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN- Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı açıklamada, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, MTSO  ile Mersin Turizm Platformu'nun öncülüğünde başlayan ve kentin tüm alternatif turizm potansiyellerini canlandırmayı hedef alan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.  

Yarın Mersin Limanı'na demirleyecek Deutschland isimli geminin bir ay içinde kente gelen üçüncü kurvaziyer gemisi olacağını bildiren Aşut, şunları kaydetti: 

"Deutschland, Alman turistleri taşıyan bir gemi. Bu gemi Mersin'e bu yıl ikinci kez geliyor. Bir önceki ziyaretinde yapılan memnuniyet anketinde yüzde 100 memnuniyet notu veren gemi yetkilileri, aynı yıl ikinci kez Mersin'e gelerek artık burayı düzenli bir destinasyon haline getirmek istediklerini beyan etmişlerdir. Kentin dinamikleri, kurvaziyer turizmini Mersin'e kazandırmak için çok çaba sarf etmiştir." 

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Deutschland ile gelecek olan yolcuların Tarsus ve Kızkalesi bölgesinin yanı sıra, kent merkezini de gezeceğini bildirdi.  

Geminin Mersin Narenciye Festivali'nin yapıldığı dönemde gelmesinin kendilerini mutlu ettiğine dikkati çeken Olcar, şu bilgileri verdi: 

"Böylesi fuar, festival ve tanıtım şenlikleri gerçek anlamına kavuşmakta ve tam anlamıyla gerçek bir Mersin tanıtımına dönüşmektedir. Mersin, kurvaziyer turizm çalışmalarının sonunda birçok ilki gerçekleştirmiştir. Aynı yıl bir geminin ikinci kez gelmesi, geçtiğimiz günlerde aynı anda iki geminin birden gelmesi ve Mersin'de ilk kez üç gün kalması tüm bunlar ilklerimizdir. Mersin artık Akdeniz'in en önemli, en cazip ve en güvenli kurvaziyer destinasyonu olma yolunda ilerlemektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir