Türk-Alman İnovasyon Zirvesi gün sayıyor

Yenilikçi Türk ve Alman firmalarının liderleri, ilk kez Frankfurt’ta düzenlenecek Türk-Alman İnovasyon Zirvesi'nde buluşacak. Global Success Club CEO’su Işınay Kemmler, organizasyona gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global Success Club, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde ilk kez gerçekleşecek Türk-Alman İnovasyon Zirvesi ile Türkiye ve Almanya’nın yenilikçi üretim şirketlerinin liderlerini Frankfurt’ta buluşturacak. İki ülkeden yenilikçi ve üretici firmaların liderlerini buluşturacak Türk-Alman İnovasyon Zirvesi, bilgi ve fikir alışverişlerinin ötesinde somut Ar-Ge projelerinin ilk adımının atılmasını sağlamayı amaçlıyor. Katılımcılar etkinlikte yeni teknolojik akımlar, iki ülke arasındaki Ar-Ge işbirlikleri ve yatırımlar konusunda bilgi ve fikir alışverişinin ötesinde sürdürülebilir Ar-Ge projelerinin ilk adımlarını atmak üzere bir araya gelecek.

Türk-Alman İnovasyon Zirvesi fikrini ortaya atan Global Success Club CEO’su Işınay Kemmler, “Programın odağında liderlerin fikir ve bilgi alışverişi bulunuyor. Bu nedenle katılımcılar teknolojiye ağırlık veren üretim firmalarının üst düzey yöneticilerinden oluşuyor. Zirvenin içeriğinde bilişim ve iletişim teknolojileri, üretim teknolojileri, nanoteknolojileri, kimyasal ve fiziksel teknolojiler gibi kilit teknolojilere odaklanıldı. Bu doğrultuda etkinliğe otomotiv, makine, kimya, elektronik ve otomasyon tekniği gibi uygulama alanlarında çalışan Türkiye ve Almanya’nın yenilikçi şirketlerinin temsilcileri ile bilim ve politikadan üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak katılacak” dedi.

Açılış konuşmalarını Wanka ve Işık yapacak

Zirvenin açılış konuşmalarını iki ülkenin bilim bakanları Johanna Wanka ve Fikri Işık’ın yapması beklenirken, Kemmler organizasyona gösterilen ilgiye sevindiklerini ifade etti. Işınay Kemmler şunları söyledi: “Özellikle iki ülkeden yenilikçi orta ölçekteki şirketlerin işbirliklerinde büyük potansiyel görüyoruz. Bu yıl Türk-Alman Bilim Yılı olduğu için, organize ettiğimiz bu kongre ile uygulamaya yönelik bir kazan-kazan bağlantısı kurulmasına destek vermek istedik. Zirveye verdiğimiz çabalar sonucunda iki ülkeden yenilikçi sanayi şirketlerinin sürdürülebilir Ar-Ge işbirliklerine girmelerini umut ediyoruz. Bunu sağlayabilmek için iki ülkenin önemli aktörlerini kurduğumuz danışma kuruluna davet ederek bize fikir ve önerilerini bildirmelerini rica ettik. Bu öneriler doğrultusunda zirve bir gün daha uzatıldı. Ayrıca zirvenin her yıl dönüşümlü olarak iki ülkede tekrarlanması da gündeme getirildi.”

İnovasyon ve hızlandırıcı merkezlerine ziyaret

Zirvenin ilk gününde katılımcılara ilgileri doğrultusunda seçebilecekleri interaktif paneller sunulacak. İş ya da bilim dünyasından seçilmiş bir moderatör, üst düzey konuşmacılara sorular sorup, diğer katılımcıların da aktif olarak panele katılımlarını sağlayacak. Teknolojinin inovasyon potansiyelindeki yeri, Ar-Ge yatırımlarının kâra dönüştürülebilecek şekilde kullanımı, üniversite ve araştırma merkezleri ile inovasyona yönelik çalışmaların şirketlerin kalıcı büyümelerindeki önemi, konuşulacak konular arasında yer alacak.

Zirvenin ikinci gününde ise Horizon 2020 (Avrupa Birliği’nin araştırma ve inovasyona yönelik çevre programı) projelerine yönelik ikili görüşmeler sağlanacak. Frankfurt Bioteknoloji İnovasyon Merkezi’nin deneyimleri doğrultusunda sanayi ve bilimin işbirliği üzerine bir oturum gerçekleşecek ve katılımcılara merkezi gezme imkanı sunulacak. Ayrıca isteyen katılımcılara Darmstadt’taki GSI Helmholtzzentrum Hızlandırıcı Merkezi’ni gezme fırsatı da verilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir