Türk savunma sanayi İngiltere'de tanıtılacak

TBCCI Başkanı Edhem, Farnborough Havacılık Fuarı’na katılan TUSAŞ'ın Uluslararası Fuarlar Koordinatorü Çelik'le biraraya gelerek Türk- İngiliz Savunma Sanayi’ne ilişkin fikir alışverişinde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkish British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI) Başkanı Emma Edhem, dünyanın en önemli havacılık fuarlarından Farnborough Havacılık Fuarı‘na, savunma devi kuruluşlarından BAE Systems Plc davetlisi olarak katıldı. Fuarda, Türk –İngiliz  savunma sanayinin işbirliği üzerinde duruldu.

TBCCI Başkanı Emma Edhem, dünyanın en önemli ve etkili havacılık fuarlarından biri olan Farnborough Havacılık Fuarı’na BAE Systems Plc davetlisi olarak katıldı.

14-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında Londra’da gerçekleşen ve dünyanın dört bir yanından yoğun katılım alan fuara TBCCI Genel Müdürü Yavuz Sökmen ile birlikte katılan Edhem, BAE Systems Genel Müdür Yardımcısı Chris Watts ile görüş alışverişinde bulundu.

Edhem, Farnborough Fuarı’na taarruz helikopteri T129 ATAK ve insansız hava aracı ANKA ile katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)‘ın Uluslararası Fuarlar Koordinatorü Bican Çelik ile de biraraya gelerek Türk İngiliz Savunma Sanayi’ne ilişkin fikir alış verişinde bulundu. 

"Türk- İngiliz iş dünyasını biraraya getiren proje ve organizasyonlara imza atıyoruz"

Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)'ın Uluslararası Fuarlar Koordinatorü Bican Çelik ile görüşmesi hakkında bilgi veren Edhem, şunları söyledi: "TBCCI olarak, Türk- İngiliz iş dünyasını biraraya getiren proje ve organizasyonlara imza atıyoruz. Savunma sanayi de iki ülke arasında işbirliğinin güçlü olduğu alanlardan biri. Bu nedenle Türk savunma sanayinin İngiltere’de de tanıtımı için  TUSAŞ - TBCCI işbirliğine bilhassa önem veriyor ve projeler üzerinde çalışıyoruz. Amacımız iki dost ülke arasındaki ekonomik işbirliklerini daha verimli kılabilmektir." 

Edhem, ayrıca fuarda yine TBCCI üyesi olan Rolls Royce’un fuardaki sergisini de ziyaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir