Türk turistlerin kaldığı otele baskın

IŞİD militanı olduğu belirtilen 5 kişinin Libya'da bulunan Corinthia Oteli'ne düzenlediği saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Libya'da bulunan lüks bir otele IŞİD militanı olduğu belirtilen maskeli 5 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırılarda ilk bilgilere 3 otel görevlisi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkentteki Corinthia Hotel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.Saldırıda, otel binasında hasar meydana geldiği, patlamanın ardından bölgenin trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Bu arada bir otel çalışanı, yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişilik grubun, bombalı saldırının ardından resepsiyona ve merdivenlere doğru ateş açtığını, olayda 4 kişinin yaralandığını söyledi.

Emniyet yetkilileri ise güvenlik güçlerinin otelin etrafında konuşlandığını bellirtti.

Yetkililer, saldırganların sayısının belirsizliğini koruduğunu ifade etti. 

Otelde Türk, İtalyan ve İngiliz turistler vardı

Associated Press'e konuşan bir Corinthia Oteli çalışanı; otelde Türk, İtalyan ve İngiliz misafirlerin kaldığını, ancak saldırı anında otelin büyük oranda boş olduğunu ifade etti. AP, rehinelerin hangi ülkeden olduğunun bilinmediğini belirtti. Otel çalışanı, kurşun geçirmez yelek giyen beş saldırganın, lobide etrafa rastgele ateş açtığını söyledi. Bir emniyet yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri misafirleri tahliye ediyor. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Saldırganların 23'üncü katta rehin tuttuğu kişiler olabilir. Bu yüksek bir olasılık" dedi. 

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Öte yandan IŞİD, patlamanın ardından örgüte yakın bir internet sitesinde yayınladığı videoda saldırıyı üstlendi. 

"Ebu Enes el-Libi Gazvesi" adıyla yayınlanan videoda, saldırıyı örgütten bir intihar eylemcisinin düzenlediği öne sürüldü.

ABD'nin Tanzanya ve Kenya'daki elçiliklerine 1998 yılında yapılan bombalı saldırılarda rol almakla suçlanan Ebu Enes el-Libi, bu ay tedavi gördüğü ABD'deki bir hastanede hayatını kaybetmişti.

libya-da-turk-turistlerin-kaldigi-otele-silahli-6908203_9125_m.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir