Turkcell 5G'de küresel hedefleri belirleyenler arasında

Elönü, "Turkcell'in, 5G teknolojisi üzerine yürütülen en kapsamlı çalışmada Türkiye'yi temsilen yer almasından mutluluk duyuyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, yeni nesil teknolojilerin merkez üssü Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (NGMN Alliance) tarafından oluşturulan 5G Girişimi'ne dahil oldu. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, dünya çapında mobil genişbant inovasyonunun öncüsü kabul edilen NGMN Alliance, 2020 sonrasında hayata geçmesi beklenen 5. Nesil Mobil İletişim (5G) Teknolojisi'nin uçtan uca ihtiyaçlarını belirlemek ve bu konuda sektör için referans belgesi hazırlamak amacıyla bir girişim başlattı.  

Türkiye'den yalnızca Turkcell'in üye olduğu 5G Girişimi operatör temsilcileri, tedarikçiler ve Ar-Ge partnerlerinin katılımıyla düzenlenen forum ve atölyeler sonucunda 5G vizyonunu tanımlayarak bu teknoloji için ihtiyaç duyulan koşulları belirlemeyi hedefliyor. Mimari dizayn prensipleri ve spektrum konularını da içine alan çalışmaların sonuçları, yayınlanacak olan referans belgesiyle açıklanacak. 

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Turkcell olarak, geçen yıl NGMN Birliği'ne kabul edilerek bu organizasyonun bir parçası olduklarını hatırlattı. 

Bu kez NGMN 5G Girişimi'ne dahil olarak küresel gelişmeleri çok yakından takip etme fırsatı bulacaklarını belirten Elönü, "Bugünden bakıldığında 2020 yılı göze uzak görünebilir, ancak geleceğin teknolojilerinde standartları belirlemek için henüz işin başında bu tip organizasyonların parçası olmak şart. Bizler Turkcell'in, 5G teknolojisi üzerine yürütülen en kapsamlı çalışmada Türkiye'yi temsilen yer almasından mutluluk duyuyoruz" dedi. 

NGMN Birliği Genel Müdürü Peter Meissner ise 5G Girişimi'ne ve Turkcell'in bu grup içinde yer almasına ilişkin şunları kaydetti: 

"NGMN 5G Girişimi, küresel ölçekte önde gelen operatörlerin, tedarikçilerin ve Ar-Ge ortaklarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması, çözümler üzerinde çalışması ve 5G konusundaki görüşmeleri daha ileri taşıması için olanak sağlıyor. Çalışmalarımız sonucunda hazırlayacağımız referans belgesiyle 5G için gereklilikleri uçtan uca ortaya koyacağız. Türkiye'den Turkcell'in bu grup içinde yer alması, bugüne kadarki deneyimleri ve altyapı alanında NGMN çerçevesinde de yürüttükleri çalışmalar nedeniyle çok değerli. 5G Girişimi sayesinde, sektörümüzün geleceği ve küresel teknolojik gelişim için Turkcell de dahil tüm partnerlerimizle iş birliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir