Turkcell Sesi Görenler Ligi’nde şampiyon belli oldu

Görme engelliler futbol ligi Turkcell Sesi Görenler’de Nisan ayında başlayan 2014 sezonu sona erdi. Son şampiyon Çankaya Belediyesi, bu yıl da aynı başarıyı göstererek üst üste ikinci kez şampiyon oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında verdiği destekle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi’nde 2014 sezonu sona erdi. Dünya Şampiyonası nedeniyle bir ay ertelenen son hafta maçlarının ardından Ankara Çankaya Belediyesi 36 puanla şampiyon olmayı başardı. 

Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan Turkcell Sesi Görenler Ligi’nde kıyasıya mücadele Çankaya Belediyesi’nin şampiyonluğuyla sona erdi.  Geçtiğimiz yılın şampiyonu Ankara Çankaya 36 puanla mutlu sona ulaşırken bir maç eksiğiyle arkasında bulunan İstanbul İŞGÖR 26 puanla ikinciliğin sahibi oldu. İzmir Çağdaş ise üçüncü sırayı elde ederken, dördüncü sırada yer alan Malatya GESK’in hemen ardından da Gaziantep Mithat Enç beşinci oldu. Sekiz takımlı Turkcell Sesi Görenler Ligi’nde sıralama Tokat Erbaa, Kayseri GESK ve Ankara Altınokta şeklinde devam etti. 

“Engelli Vatandaşlarımızı Spora Teşvik Ediyoruz”

Görme Engelli Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ise “Görme engelli futbol ile geniş kitlelere ulaşmayı ve onları spor yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Turkcell Sesi Görenler Ligi ile farkındalık yaratmayı başardık. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde futbol ve diğer branşlarımıza ilgi daha fazla olacak ve sporcu sayımızı artıracağız”dedi.

“Sesi Görenlerin Sesi Olduk”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül konuyla ilgili; “Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl Görme Engelli Spor Federasyonu ile bir işbirliğine imza attık. Yola çıkma amacımız ‘Sesi Görenler’in sesi olmaktı. Şimdi bir yılımızı başarıyla geride bıraktık. Amacımız; görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer almasına katkı sağlamaktır” dedi.

Kahraman ve Hasan Gol Kralı

Turkcell Sesi Görenler Ligi’nde 14 hafta sonunda gol krallığında ilk sırayı Malatya GESK takımından Kahraman Gurbetoğlu ve İzmir Çağdaş GESK’ten Hasan Şatay 16 golle paylaştı. 14 gollü Çankaya Belediyesi GESK’ten Emrah Öcal da ikinci sırada yer aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir