Turkcell Superonline'dan Adana'ya 90 milyon liralık yatırım

Adana'da fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olabilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan, Adana'ya 90 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bugüne kadar Türkiye genelinde 2 milyar 300 milyon lira, Adana'da ise 90 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi. 

 Erkan, bir otelde düzenlenen programda, 2008 yılında Türkiye'yi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve 1 milyon 800 bin ev ve iş yerinin kapısına kadar bu teknolojiyi getirdiklerini belirtti. 

Adana'da fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olabilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Erkan, "Adana'da yerel yönetimlerle uyumlu işbirliğimiz kapsamında şehrin belediye hizmet birimleri ve Adana Su Kanalizasyon İdaresi'nin (SCADA) altyapı tesisi için fiber optik bağlantıyı Turkcell Superonline sağlıyor" dedi. 

Fiber yatırımlarının Türkiye'nin 2023 vizyonuyla da uyumlu bir çizgide ilerlediğine işaret eden Erkan, bu hedefler kapsamında 2023 yılında 14 milyon hanede 1000 Mbps hızında internet bağlantısı bulunmasının planlandığını, Turkcell Superonline olarak bu hedefin yarısına talip olduklarını kaydetti. 

"Pazar payını artıran tek operatör olduk" 

Erkan, artık yeni bir vizyonla çalışmalarına yön verdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi: 

"Yatırıma başladığımız ilk yıllarda işimizin büyük kısmını oluşturan altyapı çalışmaları sonucunda hızlı ve kaliteli internetle anılır hale geldik. Bu sayede 2013 yılında pazar payını artıran tek operatör olduk. Başarımızı yeni ürün ve hizmetlerle sürdürürken bu yıl müşterilerimize eşsiz internet deneyimi yaşatmaya odaklandık. Bugüne kadar Türkiye'ye 2 milyar 300 milyon lira, Adana'ya ise 90 milyon lira yatırım yaptık." 

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise Adana'da şimdiye kadar kurdukları 800 kilometrelik fiber ağ ile birçok bölgeye yüksek hızda internet hizmeti götürdüklerini dile getirdi. 

Turkcell Superonline olarak kısa sürede şehir genelinde 128 bin ev ve iş yerine 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdüklerini aktaran Özata, 42 bin fiber internet ve 21 bin "alo" müşterisine ulaştıklarını, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova ve Seyhan belediyeleri gibi yerel yönetimlerin yanı sıra Botaş, SaSA, Özmaya, Hilton gibi Türkiye'nin önemli şirketlerinin müşterileri arasında yer aldığını anlattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir