Turkcell'e İngiltere'den birincilik ödülü

"Ekonomiye Kadın Gücü" projesine, Ethical Corporation'ın Londra'da düzenlediği Responsible Business Awards'ta "En Etkili Toplumsal Yatırım" kategorisinde büyük ödül verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in dar gelirli, girişimci kadınlar için başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi Ekonomiye Kadın Gücü, Ethical Corporation'ın Londra'da düzenlediği "Responsible Business Awards"ta (Sorumlu İş Ödülleri) "En Etkili Toplumsal Yatırım" kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, "Yılın CEO"sundan "Yılın En İyi Sürdürülebilirlik Raporu"na kadar 13 farklı kategoride ödüllerin verildiği ve 400'den fazla başvurunun gerçekleştiği Ethical Corporation Responsible Business Awards'ta 91 proje finale kaldı. Finalistler arasında yapılan değerlendirmede her kategorinin birincisi, Londra'da 29 Eylül'de düzenlenen törende ödüllerine kavuştu. 

Büyük ödülü 8 rakibini geride bırakarak alan Turkcell'in dar gelirli girişimci kadınlar için cepten kalkınma seferberliği başlattığı Ekonomiye Kadın Gücü projesi, "En Etkili Toplumsal Yatırım" kategorisinde birinciliğe layık görüldü. 

70 bin kadın mikrokrediden faydalanıyor 

Ekonomiye Kadın Gücü projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle 2012 yılında hayata geçirildi. Proje sayesinde bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak "sosyal borçlanma" modelini hayata geçirmiş oldu. Bu model sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Turkcell, projeye 400 bin lira katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise 1 milyon lirayı geçti ve 70 bin kadın mikrokrediden faydalanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir