Türkiye enerji sektörü temsilcileri,Bosna-Hersek'te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan ve beraberindeki enerji sektörü temsilcileri, Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Şaroviç ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SARAYBOSNA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan ve beraberindeki enerji sektörünün temsilcileri, Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç ile bir araya geldi.
 
Şaroviç, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, dost ülke Türkiye'den gelen konukları, başta hidroelektrik ve termoelektrik santraller ile madenler olmak üzere Bosna-Hersek'in enerji alanındaki yatırım imkanlarıyla ilgili bilgilendirdiklerini söyledi.
Görüşme esnasında faydalı fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Şaroviç, enerji sektöründe iş birliğini öngören ve bu yıl içerisinde Ankara'da imzalanması planlanan bir anlaşma üzerinde uzlaştıklarını da söyledi.
Şaroviç, "Misafirlerimize, Bosna-Hersek piyasasının son derece gelişmiş ve Avrupa Birliği (AB) piyasasıyla iç içe olduğunu ve AB kanunlarıyla AB standartlarını uyguladığımızı aktardım" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan ise Bosna-Hersek ziyaretiyle Türkiyeli iş adamlarının, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmeyi ve enerji alanında gerçekleştirilebilecek nihai proje olanaklarını araştırmayı istediklerini ifade etti.
En geç bir ay içerisinde söz konusu anlaşmanın tasarısının Bosna-Hersekli Bakan Şaroviç'e ulaştırılacağını söyleyen Mercan, böylelikle en kısa zamanda bu anlaşmayı imzalamayı hedeflediklerini belirtti.
Görüşmeye katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ise Türkiye'nin Bosna-Hersek ekonomisinin gelişimine destek olmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin Bosna-Hersek'te ekonomi ve yatırım alanlarında en az aktif ülkeler olduğu yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Yıldız, Türkiye'nin Bosna-Hersek'e desteğinin siyasi alanın yanı sıra ekonomik alanlarda da devam edeceğini söyledi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan ve beraberindeki Türkiye enerji sektörü temsilcileri dün de başkent Saraybosna ve ülkenin ikinci büyük kenti Banya Luka'da bazı görüşmeler gerçekleştirmişti.