'Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4.2 büyüyecek'

SETA'nın ilk çeyrek büyüme beklenti anketine göre, Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4.2 büyüyecek. Yıl sonu büyüme oranının ise yüzde 4'ün üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) 2014 yılı 1. çeyrek Büyüme Beklenti Anketi açıklandı. Ankete katılan ekonomistler, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,2 büyüyeceğini bekliyor.  

SETA Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ün imzasıyla yayımlanan "2014 Yılı 1. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) Büyüme Beklenti Anketi" sonuçlandı.  

20 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, ekonomistlerin 1. çeyrek GSYH büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde 4,2 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ilk çeyrek büyüme beklentileri en yüksek yüzde 5,8, en düşük ise yüzde 3,5 aralığında yer aldı.  

Anket sonuçlarında, 2014 yıl sonu ekonomik büyümesinin de Orta Vadeli Program'da (OVP) hedeflenen yüzde 4'ün üzerinde olması beklendiği kaydedildi.  

Beklenen ekonomik büyümenin kaynağının ise sanayi üretim endeksinde, kapasite kullanım oranında ve Avrupa Birliği (AB) ekonomilerinin toparlanması ile birlikte artan net ihracat verilerinde meydana gelen artış olduğu ifade edildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir