Türkiye İnovasyon Fuarı yarın açılacak

Fuarda, hayatı kolaylaştıracak 450 buluş sergilenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnsansız alışveriş robotundan Türkiye'de üretilen kalp piline, bir damla kanla insan vücudundaki 25 kanser türünü tespit eden Portatif Biyosensör'e kadar hayatı kolaylaştıracak 450 buluş, İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı'nda sergilenecek. 

Aktif Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, inovatif ürünleri aynı çatı altında toplayan fuar, yarın İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak. Avrasya'nın en önemli inovasyon etkinliği olan fuarda, 200'e yakın KOBİ ile 40 üniversite ve genç girişimcinin, Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı onaylı 450 buluşu, yatırımcılar için görücüye çıkacak. 

Fuarda savunma sanayi, tıp, bilişim teknolojisi, gıda sektörü ve ergonomik mutfak eşyalarına kadar çok farklı alanlarda patenti alınmış, kullanışlı ve şaşırtıcı icatlar sergilenecek. Futbol oynayan robotlar, doğalgazla çalışan yerli araçlar, gofret arası çiğ köfte, akıllı ısıtıcı kumaş, akıllı baret, kendi kendini ısıtan masa, x ışını tabanlı bagaj denetleme sistemi, termal çadır, kadınları gençleştiren toka gibi çok sayıda ürün yer alacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, fuara geçen yıla oranla bu sene yurt içi ve dışından ilginin çok yoğun olduğunu belirtti. 

Türkiye'de firma ve kuruluşların Ar-Ge, Teknopark ve Tekmer gibi teknoloji merkezlerinde büyük emeklerle araştırılan, geliştirilen ürünlerin çok azının yatırıma dönüştüğünü vurgulayan Çetin, "Türkiye İnovasyon Fuarı, bu alanda büyük bir boşluğu dolduruyor. İlk iki yılda bu fuar sayesinde 255 buluş yatırımcıyla yeni anlaşmalar imzalarken, 71 farklı buluş da üretime geçti" ifadelerini kullandı. 

Gelişmiş ülkelerde bu tür fuarların devletin büyük desteğiyle yapıldığını belirten Çetin, Türkiye'de üçüncü kez düzenlenecek fuarın, bu yıl Almanya'da 68'incisinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Çetin, geçen yılki fuarı 12 bin 826 profesyonelin ziyaret ettiğini aktardı. 

Fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nin 9. Salonu'nda 16 Kasım'a kadar açık kalacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir