Türkiye İnovasyon Haftası uzman isimleri ağırlayacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve 2014’ün final etkinliği olarak adlandırılan Türkiye İnovasyon Haftası, inovasyon alanında dünyanın önemli isimlerini İstanbul’da bir araya getirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Arçelik, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ve Hollanda’nın partner olduğu Türkiye İnovasyon Haftası, önemli isimleri İstanbul’da bir araya getirecek. 4-5-6 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve katılımın online başvuru ile tamamen ücretsiz olacağı etkinlik, kendi alanında uzman onlarca yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak.

Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir, Ankara ve Gaziantep’te gerçekleştirilen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Anadolu turunun ardından; İstanbul’da yapılacak etkinliğin önemine dikkat çekti. “Son 3 yıldır inovasyon konusunda Türkiye’de bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz ve bunu başardığımızı görüyoruz. İstanbul, 2014’ün final etkinliği olacak” diyen Büyükekşi, teknoloji, iş dünyası, eğitim, dünyayı yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu başlıklarında sunumlar yapılacağını açıkladı.

İnovalig finalleri de yapılacak

Büyükekşi, Türkiye’nin en inovatif firmalarının ödüllendirileceği İnovalig ve 10 bin başvuru arasından 500 başarılı öğrencinin seçileceği İnovalig finallerinin de etkinlik kapsamında gerçekleştirileceğini söyleyerek, “Amaç, bu işin farkındalığını artırmak. Fabrikada çalışan işçiden, beyaz yakalıya, öğrencilere kadar toplumun tüm kesimlerinin ilgisinin artması. Beklenti ise Türkiye’nin geleceği” dedi. Hollanda’nın partner ülke olma talebinin önemine de değinen Büyükekşi, önümüzdeki yıllarda benzer ortaklıklar olabileceğini sözlerine ekledi. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da konuşmasında, İnovasyon kavramının Arçelik’in iş planı içerisinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Çakıroğlu, inovasyon bilincinin yaygınlaşmasında önemli katkı sağlayan ve yeni fikirlerin gelişimine ilham veren bu organizasyonu, stratejik partner olarak başından beri destekledikleri için mutluluk duyduklarını ifade etti. Yenilikçiliğe ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gören ve bu konuda önemli yatırımlar yapan bir banka olarak üç yıldan bu yana İnovasyon Haftası etkinliğinde TİM’in stratejik ortağı olduklarını kaydeden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise “Bugün San Francisco dünya girişim ekosisteminin çekim merkezi konumunda. Biz de Türkiye’de bunu başarabiliriz, çünkü bu potansiyeli görüyoruz” diye konuştu.

Rekabet gücünün enerjisi

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da, inovasyon ve girişimciliğin, Türkiye’nin rekabet gücünün enerjisi olacağına inandıklarını belirtti. THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur ise, Türkiye’nin ekonomik geleceğinin inovasyonda olduğunu belirterek, “Keşke bu çalışmalar daha önce başlamış olsaydı. Ancak görüyoruz ki bu etkinlik çığ gibi büyüyor. THY olarak desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

'20 sektörde liderliğe oynuyoruz'

2023 planlarınızın farkındayız diyen Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom da, “Bunun için ekonomide yüksek yaratıcılık gerektiğini biliyoruz. Hollanda 20 sektörde dünya liderliğine oynuyor ve hemen hemen hepsinde inovasyon ön plana çıkıyor” dedi.

Kimler geliyor?

Kimler geliyor? Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul etkinliğine konuşmacı olarak, aralarında MIT Medya Laboratuvarı Kurucusu Nicholas Negroponte, Finlandiya eski Başbakanı Esko Aho, G20 Genç Girişimciler Birliği Başkanı Jeremy Liddle, dijital medya uzmanı Robert Tercek ve dünyaca ünlü Türk tasarımcı Ayşe Birsel gibi pek çok ünlü ismin yanı sıra; astrofizikçiler, robotik uzmanları, dijital eğlence ve ve medya içerik üreticileri, yazarlar, dünyaca ünlü tasarımcılar, yurtdışında üst düzey görevlere gelmiş başarılı Türkler, pazarlama uzmanları ve akademisyenler katılacak. Yerli ve yabancı mucitler projelerini ve inovasyon süreçlerini anlatacak.