'Türkiye mutlaka fiili müdahalede bulunmalı'

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik Türkiye'nin mutlaka fiili müdahalede bulunmasını istediklerini belirten BBP lideri Destici, "İsrail'e,saldırılarını durdurmazsan ben de F-16'larımla Tel Aviv'in tepesindeyim denmeli" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili, "Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka fiili müdahalede bulunmasını istiyoruz. Bizim istediğimiz bu. Bir nota verilecek İsrail'e, '12 saat içerinde saldırılarını durdur, durdurmazsan ben de F-16'larımla Tel Aviv'in tepesindeyim' diyecek" dedi.

Destici, partililer için Genel Merkez binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Konferans Salonu'nda partililerine seslenen Destici, bir takım terörist grupların İslam adına insanları katlettiğini ve camileri bombaladığını belirterek, bunların arkasında küresel emperyalist güçlerin, bölgesel ve yerli işbirlikçilerin olduğunu söyledi.

Irak'taki Türkmenler'in acı ve gözyaşı içerisinde olduğuna dikkati çeken Destici, Türkmenler'in kaderine terk edilmiş vaziyette olduğunu dile getirdi

Destici, Irak'ta yaşananları birilerinin gözden kaçırmaya çalıştığını ama kendilerinin Türkmenler'in yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Destici, şöyle konuştu:

"Derhal Türkmeneli bölgesine müdahale edeceksiniz"

"Türkiye'yi yönetenlere sesleniyoruz, eğer samimiyseniz, ki samimi olduğunuza inanıyoruz. Bölgeyle ilgili yapacağınız iki şey var. Bir; derhal Türkmeneli bölgesine, Musul'a, Kerkük'e, Telafer'e ve Tuzhurmatu'ya müdahale edeceksiniz. Orada güvenli bölgeler oluşturacaksınız. Türkiye'nin kontrolünde çadır kentler oluşturarak oradaki Türkmen varlığını garanti altına alacaksınız. Yapılması geren birinci iş bu. IŞİD'in işgaline, mezalimine, camileri havaya uçurmasına ses çıkartmayan Batı, herhalde Türkiye'nin insani amaçlı yapacağı bu müdahaleye de aynı Kıbrıs Barış Harekatı'na benzer bir harekat yaparak Türkiye'nin Telafer'deki, Kerkük'teki, Musul'daki, Tuzhurmatu'daki Türkmenler'e mutlaka sahip çıkması gerekiyor."

"İsrail konusunda Batı dünyası sessiz, İslam dünyası çok korkak"

Destici, artık İsrail'e "dur" demenin vaktinin geldiğini düşündüklerini belirterek, İsrail konusunda Batı dünyasının sessiz, İslam dünyasının da çok korkak olduğunu söyledi.

Gazze'de daha çok insanın hayatını kaybetmesine istemediklerini dile getiren Destici, "Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka fiili müdahalede bulunmasını istiyoruz. Bizim istediğimiz bu. Bir nota verilecek İsrail'e, '12 saat içerinde saldırılarını durdur, durdurmazsan ben de F-16'larımla Tel Aviv'in tepesindeyim' diyecek. Artık yüreklerin dayanmayacağı bir noktaya gelinmiştir. Bunun vebali büyüktür. Allah ahirette bunun hesabını sorar. Senin eğer gücün var da buna müdahale etmiyorsan Allah sana bunun hesabını sorar. Onun için korkmanın, çekinmenin anlamı yok" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda haksız yere eleştirildik"

Destici, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda gösterdikleri tutum nedeniyle belli çevrelerce haksız yere eleştirildiklerini ve hak etmedikleri ithamlarla karşılaştıklarını ifade ederek, seçimlerde bir adayı desteklerken diğer adayın karşısında olan bir anlayışta olmadıklarını ifade etti.

Destici, cumhurbaşkanlığı seçiminin inananlarla inanmayanlar ya da Müslümanlar ile Müslüman olmayanların seçimi olmadığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir