Türkiye'de Ebola vakası yok

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, "Ülkemizde bugün itibarıyla Ebola virüs vakası yoktur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, "Ülkemizde bugün itibarıyla Ebola virüs vakası yoktur" dedi. 

Hatipoğlu, Afrika Çad'dan dönen 23 yaşındaki İtalyan uyruklu kadın yolcunun, 4 arkadaşıyla Nijerya'nın Kano kentinden THY uçağı ile İstanbul'a gelirken ateşinin yükselmesi ve kusmalarının olması üzerine uçakta ayrı bir bölüme alındığını söyledi. 

Atatürk Havalimanı'na 22 Ağustos'ta inen THY uçağına, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ekiplerinin giderek hastanın ilk müdahalesini yaptığını belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti: 

"Geldiği yerde sıtma düşünülerek bu hastalıkta kullanılan malanil tablet başlanan hastanın genel durumunun bozuk olması üzerine ileri tetkik ve tedavi amacıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne gönderilmiştir. Burada deneyimli uzmanlar tarafından muayene edilen hastada ağır bir akut gastroenterit tablosu düşünülmüş olup, tedavisi buna göre hemen başlanmıştır. Hastanın genel durumu hızla düzelmiştir. Yapılan tetkiklerde hastanın sıtma ve Ebola mikroplarını taşımadığı tespit edilmiştir. Ülkemizde bugün itibarıyla Ebola virüs vakası yoktur." 

Bu konularda ilginizi çekebilir