'Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, güçlü tamponlar ve devlet desteğinin gelişmekte olan ülke bankalarının sıkıntılarını azalttığını belirtti. 

Fitch Ratings'in internet sitesinde yayınlanan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde bankacılık sektörünün 2014 yılında artan sorunlarla karşılaştığı ve bu durumun 2015 yılında da devam edeceği vurgulandı. Bankaların kredi ölçüleri ve notlarının güçlü olacağı öngörüsüne yer verilen açıklamada, aşağı yönlü risklerin en fazla Çin bankalarında olduğu, ancak Rusya ve Brezilya'da da bu sıkıntıların arttığı dile getirildi. 

Açıklamada, bazı gelişmekte olan ülke bankalarında, kredi büyümesinin riskin ana kaynağı haline geldiğine işaret edildi. 

"Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir seviyede olacak" 

Varlık kalitesinin Çin ve Rusya'da kırılganlaştığı belirtilen açıklamada, bu kırılganlığın Türkiye'de yabancı para cinsinden borçlanma, Brezilya'da ise devlet bankalarında görüldüğüne dikkat çekildi.  

Açıklamada, Türkiye'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağının altı çizilerek, Türk bankalarının kısa vadeli dış finansman ihtiyacına maruz kalacağı öngörüsü de paylaşıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir