Türkiye'nin etik ödüllerini EDMER verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Etik Değerler Merkezi (EDMER), etik değerlere önem veren şirketlerin ve yöneticilerin gençler tarafından rol modeli olarak görülmesini sağlamak ve etik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye'nin ilk etik ödüllerini verecek. ETİKA 2012 Türkiye Etik Ödülleri, 4 Nisan 2013'te sahiplerini bulacak.
 
Etik değerlere önem veren şirketleri ve yöneticileri ödüllendirerek etik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından bu yıl ilki verilecek ETİKA Türkiye Etik Ödülleri'nin sahipleri 4 Nisan'da belli olacak.  
 
Türkiye'de etik bilincinin oluşturulmasını ve geliştirilmesi sağlamak ve gençlerin etik ve iş ahlakı konularındaki vizyonunu artırmak amacıyla kurulan EDMER, 6 kategoride hazırlanan 84 soruya cevap veren şirketler arasından, uluslararası standartlara göre yapılması gereken uygulamaların üçte ikisinden fazlasını yerine getiren şirketleri ETİKA 2012 Türkiye Etik Ödülleri ile toplum önünde alkışlamayı hedefliyor.
 
EDMER Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver EDMER'in ödül organizasyonuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Derneğimizin kuruluş amacına uygun olarak gençlerimize etik konusunda örnek olabilecek şirketleri belirlemek istedik. Etik değerlere önem veren ve şirket yönetimlerinde iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak faaliyetlerini sürdürme konusunda titiz davranan şirketlerimizin ödüllendirilmesini, toplum önünde itibarının arttırılmasını sağlamak ve diğer şirketlerimizin de etik konusundaki duyarlılıklarını arttırmak istiyoruz. Bu nedenle ETİKA Türkiye Etik Ödülleri'ni organize ettik. Daha iyi bir Türkiye yaratmak için, iş ahlakını önemseyen ve etik değerlere sahip çıkan genç liderlere ihtiyacımız var."