TÜRKSAT'ın yeni müdürü Ensar Gül

TÜRKSAT AŞ'nin Genel Müdürlüğü görevine Ensar Gül getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜRKSAT'ın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, TÜRKSAT AŞ'nin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü değişti.  Bugün yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Ensar Gül, Genel Müdürlük görevini Dr. Özkan Dalbay'dan devraldı. Dalbay, 2007 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürütüyordu. 

Ensar Gül kimdir?

Ensar Gül, 1960 yılında Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu. Buradaki ilk ve orta öğretiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitiren Gül, yüksek lisansını İngiltere Loughborough Teknoloji Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümünde, doktorasını İngiltere Sussex Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde tamamladı. Aynı üniversitede post doktora çalışması yapan Prof. Dr. Gül, 1991 yılında Türkiye'ye döndü ve askerlik hizmetinden sonra Uludağ Üniversitesi Mühendislik Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 1993 yılında bilgisayar yazılımı alanında doçent olan Prof. Dr. Gül, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde göreve başladı. 

Marmara Üniversitesinde 1997 - 1998 yıllarında  İnternet Merkezi sorumlusu olarak görev yapan Prof. Dr.  Gül, 1993 - 1997 yılları arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Bilişim Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde danışmanlık görevinde bulundu. 1998 yılında üniversiteden ayrılarak yurt içinde ve yurt dışında haberleşme sistemleri üreten firmalarda uzman yazılım mühendisliği / yazılım mimarı, uzman araştırmacı, yazılım başmimarı ve genel müdür olarak çalışan Prof. Dr. Gül, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atandı. 

Ekim 2010 - Ekim 2012 döneminde ÖSYM Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan ve ÖSYM Bilgi İşlem altyapısının yenilenmesi ve ölçme değerlendirme soru havuzu programlarının yeniden yazılması çalışmalarına destek veren Prof. Dr. Gül, 12 Eylül 2011 tarihinde TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir