TÜRMOB ve İŞNET işbirliği anlaşması imzaladı

TÜRMOB ve İŞNET, “LUCA Net kobi ticari yazılımı”nı yaygınlaştırmak, e-fatura – özel entegratörlük konularında çözüm sunmak üzere iş ortaklığı anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - E-dönüşüm çalışmaları ile birlikte yürürlüğe giren ve nisan ayından sonra zorunlu hale gelecek olan e-fatura uygulaması kapsamında SMMM’lere ve işletmelerine daha kaliteli ve geniş kapsamlı hizmet sunmak üzere TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ile İŞNET arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu işbirliğiyle LUCA üyesi meslek mensupları ve işletmelerine ihtiyaç duydukları e-fatura uygulaması, özel entegratörlük ve arşivleme konularında hızlı, kaliteli ve güvenilir çözüm sunulacak.

TÜRMOB tarafından 2013 sonunda serbest muhasebeci mali müşavirlerin işletmelerinin kullanımına sunduğu LUCA Net Ticari Yazılımı, İŞNET’in e-fatura entegratörlük ve arşivleme hizmet platformu ile entegre olarak çalışacak. LUCA kullanıcıları, e-fatura hizmetlerinden kullanmakta oldukları LUCA sisteminden hiç çıkmadan otomatik olarak yararlanabilecekler. 

Anlaşma kapsamında İşNet, e-fatura hizmeti ile entegre LUCA Net satışını da doğrudan yapabilecek, SAKSON firması ile yapılan sözleşme çerçevesinde de satış öncesi ve sonrası teknik destek vererek LUCA Net Kobi Ticari ürününün yaygınlaşmasına katkı sağlayacak.  

"Çözüm ortaklığı arayışıyla yola çıktık"

İşNet ile gerçekleştirilen bu projeden memnun olduklarını belirten TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı “TÜRMOB olarak misyonumuz, iş yükü çok ağır olan meslek mensuplarımızın işlerini kolaylaştırıcı projeler geliştirip hayata geçirmek ve onları geleceğe taşıyabilmek. Bu kapsamda üyelerimize LUCA projemiz kapsamında geliştirilen e-fatura uygulama çözümümüzün yanı sıra özel entegratörlük ve arşivleme çözümleri sunmayı da arzu ediyorduk. Aynı zamanda LUCA Net Kobi yazılımının işletmelere satış ve desteğinin artırılarak sağlıklı bir şekilde yaygınlaştırılması ve hizmetinin verilebilmesi gerekiyordu.  Bir çözüm ortaklığı arayışıyla yola çıktık ve İşnet ile yollarımız kesişti. Yatırımları ve başarılı çalışmalarıyla büyüme hızını sürekli yukarılara taşıyan İş Bankası'nın %100 iştiraki olan İşNet firması ile anlaşma sağladık. 

"İşbirliğinin, maliyet ve verimlilikte önemli avantajlar getireceğine inanıyoruz”

TÜRMOB ile yaptıkları işbirliğinden büyük mutluluk duyduklarını açıklayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İşNet Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aran,  “2014 yılında faturaların elektronik ortama alınmasının, kurum içi fatura operasyonlarında süreç yönetimi ve e-imza kullanımının önemini artıracağını, ödeme sistemleri ile entegrasyonun kaçınılmaz olacağını biliyorduk. Bu düşünce ile teknoloji iştiraklerimiz SoftTech ve İşNet aracılığı ile yaklaşık bir yıldır muhasebe hizmetleri ile e-fatura hizmetleri ve ödeme sistemlerinin entegrasyonu üzerinde çalıştık. TÜRMOB ile yaptığımız işbirliğinin, sektöre ivme kazandıracağına ve çok sayıda mükellefin iş yükünü azaltarak maliyet ve verimlilikte önemli avantajlar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir