Twitter kararı Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesi, Twitter’a erişimin engellenmesine ilişkin yapılan bireysel başvurular üzerine güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine” karar verdi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Anayasa Mahkemesi’nin, Twitter’a tedbir amaçlı erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan başvurularda başvurucuların haklarının ihlal edildiğine ilişkin verdiği karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Anayasa Mahkemesi, Twitter’a erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine hükmederek, bireysel başvurular üzerine verdiği kararı; ihlali ve sonuçlarını ortadan kaldırılmak üzere Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’na gönderilmesine oy birliğiyle hükmetti. 

İnternetin modern demokrasilerde başta ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kullanılması bakımından önemli bir araçsal değere sahip bulunduğunu belirten Anayasa Mahkemesi, “Düşünceyi açıklamanın günümüzde en etkili ve yaygın yöntemlerinden biri haline gelen internet ve sosyal medya araçları konusunda yapılacak düzenleme ve uygulamalarda devletin ve idari makamların çok hassas davranmaları gerektiği açıktı” ifadelerine yer verdi. 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB), sosyal paylaşım sitesi Twitter’a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi kararı üzerine, Yaman Akdeniz, Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve Kerem Altıparmak, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu. 

Ayrı ayrı yapılan bireysel başvuruları birleştiren Anayasa Mahkemesi, “başvurucuların Anayasa’nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine” karar vermişti. 
Anayasa Mahkemesi’nin, Twitter kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir