TZOB'dan çiftçilere uyarı

Şemsi Bayraktar, "Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS kayıtlarını cuma günü mesai saati bitimine kalmadan yaptırmalarında fayda var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) bu yıl hem 2014 hem de 2015 yılı kayıtlarının yapılacağını bildirerek, 2014 ÇKS kaydında son günün cuma günü olduğunu anımsattı. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, TZOB'un yazılı girişimleriyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 30 Haziran'da sona eren ÇKS başvurularıyla ilgili süreyi, 29 Ağustos'a uzattığını hatırlatarak, yoğunluk yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. 

Üreticilerin bu yıla mahsus iki ÇKS başvurusu yapılacağı konusunda uyaran Bayraktar, yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin bu yıl  hem 2014 hem de 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerektiğine dikkati çekti. 

Her iki başvuruda süre uzatımı nedeniyle tarih olarak neredeyse birbirleriyle  çakıştığını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti: 

"Üreticilerimizin her iki başvuruyu birbiriyle karıştırmamaları gerekiyor. Çiftçilerimiz 29 Ağustos Cuma günü mesai saati bitimine kadar 2014 yılı ÇKS başvurularını yaptıracak. Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden Tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalı. 2015 yılı ÇKS kayıtları ise 1 Eylül'de başlayacak, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. Tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS başvurularının yapılması zorunlu. Bu nedenle ÇKS kayıtlarının ihmal edilmemesi büyük önem taşıyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir