TZOB'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

TZOB Başkanı Bayraktar, "Kılıçdaroğlu, talihsiz bir şekilde, bu ülkede ziraat odası ve ziraat odası başkanı olmadığından bahsetti. Ülkede 760 ziraat odamız ve oda başkanımız çiftçimizin hizmetinde" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ülkede ziraat odası ve ziraat odası başkanı olmadığından bahsettiğini anımsatarak, ülke sathında 760 ziraat odası ve oda başkanının çiftçinin hizmetinde olduğunu belirtti. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da dün partisinin düzenlediği tarım sektörüyle ilgili toplantıda, sektör paydaşlarının büyük bölümünün yanı sıra kendisi, ziraat odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğini hedef alan talihsiz bir açıklama yaptığını bildirdi. 

"Korku ve baskıdan asla bahsedilemez"

Türkiye'de tam demokratik bir seçimin en güzel ve tek örneğini veren ziraat odaları seçim mevzuatına göre, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı, köyünden başlamak üzere 7 seçimden geçerek göreve geldiğini belirten Bayraktar, Türkiye'de doğrudan veya dolaylı her dört kişiden birinin yer aldığı tarım sektörünün, böylesi güçlü bir demokratik yapıyla göreve gelen genel başkanının korku ya da baskıyla hareket etmesinden asla bahsedilemeyeceğini ifade etti. 

"Kılıçdaroğlu haberdar değil"

Kurumun günün şartlarına uygun yasasının kendi dönemlerinde olduğunu hatırlatan Bayraktar, her kuruşuna büyük önem verdikleri ve alın teri karşılığı olan Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin binasının, üyelerinin hizmetinde teknik personelinin, ziraat odalarının birçoğunda makine parkının, ürün işleme tesisinin, tohum temizleme tesisinin, tahlil laboratuvarının, hatta bazılarında fabrika bulunduğundan, Kılıçdaroğlu'nun haberdar olmadığını ifade etti. 

Kılıçdaroğlu'nun, ülkede ziraat odası ve ziraat odası başkanı olmadığından bahsettiğini anımsatan Bayraktar, ülke sathında 760 ziraat odası ve oda başkanının çiftçinin hizmetinde olduğunu bildirdi. 

Bayraktar, 5 milyona yakın üyesi bulunan, bütün aşamalarını seçim kazanarak gelen bir genel başkana hakaret etmenin kimsenin haddinin olamayacağını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Kimse bu saygısızlığı yapamaz"

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun o makamı terk etmesini istemesi, hiçbir siyasi partinin gelenekleriyle ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından düşürmediği 'demokratik anlayış' ile bağdaşmaz. Her kim olursa olsun seçimle gelmiş bir yöneticiye, demokratik yapılarda, hiçbir güç, 'ben beğenmedim, sen git, öbürü gelsin' diyemez. Böyle bir yaklaşım, o makama olduğu kadar o makamı belirleyen delegeye, o delegeyi belirleyen çiftçimize de hakarettir, saygısızlıktır. Kimse bu saygısızlığı yapamaz. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, seçimle gelmiş hiçbir siyasi parti liderini bu üslupla istifaya ya da görevi terk etmeye çağırmamış ve bunu asla demokratik yapıda içe sindirilebilir bir durum olarak görmemiştir." 

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin, siyaset üstü bir kurum olduğunu savunan Bayraktar, birliğin şemsiyesi altında, CHP de dahil bütün siyasi görüşleri temsil edilebildiğini ve her siyasi görüşten insanın çiftçi ve ülke menfaatleri için ortak bir çatı altında çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 

Söz konusu açıklamaların Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinin tabanında da rahatsızlık yarattığını ve kendilerine oy veren, CHP görüşündeki oda başkan ve yöneticilerini de rencide ettiğini vurgulayan Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanının çiftçiye nasıl sahip çıktığının, yanlış bulduğu icraatları nasıl eleştirdiğinin ortada olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da basından, Türkiye Ziraat Odaları Birliğini yeterince takip ederse bunu açıkça göreceğini belirtti. 

"Kılıçdaroğlu'nun makamına göndereceğiz"

Narenciye konusundaki sorunu seslendirmediklerinden bahseden Kılıçdaroğlu'nun, TZOB Genel Başkanı tarafından "Narenciyede Fiyat Dipte, Üretici Perişan" başlığıyla yaptığı açıklamadan haberdar olmadığını öne süren Bayraktar, kamuoyuyla paylaştıkları açıklamaların birer örneğini Kılıçdaroğlu'nun makamına göndereceklerini ifade etti. 

CHP'den beklentilerinin çiftçinin, üreticinin sorunlarına sahip çıkması, çözüm önerileri getirmesi, çiftçiye, dolayısıyla ülkeye omuz vermesi olduğunu belirten Bayraktar, "Daha önce hiçbir CHP Genel Başkanı ve hiçbir siyasi parti liderinden görmediğimiz bu talihsiz açıklamalarından dolayı Sayın Kılıçdaroğlu'nu kınıyoruz. Siyaset yapma üslubunun bir sivil toplum örgütünün eleştirilmesinde kullanılmasını da hayretle karşıladığımızı kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir