UİB, İşletme Promosyon Ödülleri'nde finalde

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), Avrupa Birliği'nin girişimciliği teşvik için dağıttığı Avrupa İşletme Promosyon Ödülleri'nde finale kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (UİB), Avrupa Birliği'nin 2006 yılından beri girişimciliği teşvik için dağıttığı Avrupa İşletme Promosyon Ödülleri'nde finale kaldı. 

AB Komisyonu, UİB'nin tekstil terbiye sektöründe temiz üretim için örnek modellerin oluşturulması projesinin yeşil piyasaların geliştirilmesi ve kaynak verimliliği dalında Malta ve Portekiz'den birer projeyle birlikte finalde yarışacağını duyurdu. 

28 AB üyesiyle İzlanda, Sırbistan ve Türkiye'nin katıldığı yarışmada yüzlerce proje arasında finalde yarışma hakkı kazanan UİB'nin tekstil terbiyesinde örnek model oluşturma projesinde ulaşılan somut yöntemler ve işlemlerin birçok farklı üretim tesisinde hemen hiçbir ilave maliyet gerektirmeden tatbik edilebileceği belirtildi. 

Girişimcilik ruhunu teşvik, girişimcilik yeteneklerine yatırım, iş ortamının geliştirilmesi, işletmelerin dışarıya açılmasının desteklenmesi, yeşil piyasaların ve kaynak verimliliğinin desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik olmak üzere 6 dalda verilen  Avrupa İşletme Promosyon Ödülleri'nin kazananları 2 Ekim'de, AB Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliği yapacağı Avrupa KOBİ Haftası ana etkinliğinde açıklanacak. 

Finale kalan UİB projesi, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Tebliği'nin işletmeler tarafından doğru ve zamanında uygulanmasına yardımcı olmak için geliştirildi.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteklediği proje Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi (BUTEKOM) tarafından takip edildi. 

İşletmelerin daha az hammadde ve enerji kullanarak, daha az atık oluşturup, zararlı kimyasal kullanmadan temiz üretim yapabilmelerinin yanında enerji verimliliğinin yükseltilmesine yönelik örnek modellerin de geliştirildiği projede temiz üretim planlarının hazırlanması ile uygulanması konusunda öncü ve model çalışmalar yapıldı.