Ukrayna'da NATO tatbikatı başladı

Ukrayna ordusunun ABD, NATO ve üye ülkelerle işbirliğini geliştirmesi hedefiyle düzenlenen "Rapid Trident-2014" askeri tatbikatı, ülkenin batısındaki Lviv kentinde başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna ordusunun ABD, NATO ve üye ülkelerle işbirliğini geliştirmesi hedefiyle düzenlenen "Rapid Trident-2014" askeri tatbikatı, ülkenin batısındaki Lviv kentinde başladı.

26 Eylül'e kadar devam edecek Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatına, 15 ülkeden bin 200'den fazla asker katılıyor. Tatbikatta yaklaşık 700 silah ve 50'den fazla askeri aracın kullanılması öngörülüyor.

Ortak askeri tatbikatın yapıldığı Kara Kuvvetleri Akademisi Barış ve Güvenlik Uluslararası Merkezi yetkilisi Yuriy Ftemov, iki hafta boyunca devam edecek askeri tatbikatta, askerlerin mayın temizleme ve diğer patlayıcı maddelerle çalışma alışkanlıklarını geliştireceğini kaydetti.

Ukrayna hükumeti ve silahlı kuvvetlerinin talebi doğrultusunda düzenlenen "Rapid Trident-2014" ortak askeri eğitim tatbikatı, bölgesel güvenliğin pekiştirilmesi ve Ukrayna ordusunun ABD, NATO ve üye ülkelerle işbirliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Karadeniz’in kuzeybatısında 8-10 Eylül tarihlerinde de Ukrayna ve ABD deniz kuvvetleri, "Deniz Esintisi-2014" tatbikatı düzenlenmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir