Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı Başladı

100'den fazla yayınevinin katılması beklenen 26. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı 28 Nisan'a kadar devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA - Bosna Hersek'te geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başladı.  

Başkent Saraybosna'daki Skenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde, bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı'na, Bosna Hersek, Türkiye ve diğer ülkelerden 100'den fazla yayınevi katılıyor. 

Fuarın ilk ziyaretçilerine kitap hediye edildi

Bu yıl "Kelime, kitap, evren" sloganıyla düzenlenen fuarda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin desteğiyle fuarı ilk ziyaret eden 15 kitap severe çeşitli kitaplar hediye edildi.  

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Cengiz Aydın ise Saraybosna Kitap Fuar'ına geçen yıl ilk defa katıldıklarını, bu yıl da "Türk Edebiyatının Dışa Açılımı" (TEDA) projesini tanıttıklarını söyledi. 

Cengiz, "TEDA önemli projelerimizden biri, bu kapsamda Bosna Hersek'te 51 yayının Boşnakça'ya çevrilmesine TEDA destek verdi. Bu 51 yayının da 21'i sonuçlandı, basımı yapıldı ve şu anda okuyucularla buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bosna Hersek'e ciddi önem veriyor, bu yüzden geçen seneden itibaren kitap fuarına katılmaya başladık. Bundan sonra da daha kapsamlı bir şekilde Türk kültürünü tanıtma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.  

Fuara Türkiye'den katılan Kültür Turizm Bakanlığı'na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, yaptığı açıklamada, bu tür fuarların en önemli özelliğinin Türkiye'nin diğer ülkelerle dostluk ve beraberliği ile tanıtımı olduğunu söyledi. 

Saraybosna'daki fuarda, Türk girişimciler tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ve Burç Üniversitesi'nin de stantları bulunuyor.  

Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 28 Nisan'a kadar devam edecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir