Ulustrans, K. Irak’ta şirket kuracak, liderliğe oynayacak

K. Irak'ta bir ofis açmak için kolları sıvayan Ulustrans, buradaki enerji projelerinden daha fazla pay alarak pazardaki lider firmalardan biri olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye'de enerji lojistiğinde önemli bir pazar payına sahip olan Ulustrans, özellikle enerji proje taşımalarında oldukça iddialı. Şirket,  rüzgar enerjisi, hidrolik, jeotermal gibi enerji projelerinde deneyimli kadrosuyla taşımacılık hizmeti sunuyor. Ulustrans, Avrupalı büyük firmaların enerji projelerine yönelik ekipmanlarını imalat yapılan ülkeden alıyor hedef, ülkeye taşıyor. Ulustrans'ın güçlü olduğu pazarlardan biri de Irak. Irak, birçok farklı sektörde olduğu enerji alanındaki yatırımlarıyla da birçok yabancı firmanın ülkeye yatırım iştahını kabartıyor. Irak'ta bir ofis açmak için kolları sıvayan Ulustrans, buradaki projelerinden daha fazla pay alarak bu pazardaki lider firmalardan biri olmayı hedefliyor. Şirket, Irak'ta başta sismik cihazlar olmak üzere petrol aramalarında kullanılan ekipmanların lojistiğini gerçekleştiriyor.
Brokerlik hizmeti de sunan Ulustrans yine proje taşımacılığı kapsamında anahtar teslim taşımalar yapıyor.  Yatırımlarını her alanda sürdüren Ulustrans, ağır vasıta araç filosunu da kısa vadede iki katına çıkarmayı planlıyor.

Türkiye'nin konumu avantaj yaratıyor

Ulustrans Genel Müdür Olgun Hacıalioğlu, enerji projelerinde Türkiye'nin stratejik konumda bulunduğunu ve bu sayede rekabet avantajı sağladığını belirtti. Hacıalioğlu, "Enerji projelerinde önemli yatırımlar daha çok Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde yoğunlaşıyor.  Bu tür projeler için gerekli ekipmanlar ise Avrupalı büyük firmalardan temin ediliyor. Bu firmaların, üretim merkezleri Hindistan ya da Uzakdoğu'da da olabiliyor. Türkiye bu taşımalarda transit ülke konumunda bulunuyor. Türk firmaları Avrupa ile Asya arasındaki köprü konumunu iyi değerlendirebilirse bu projelerde daha daha fazla söz sahibi olabilir" dedi.

'İç pazarda artan yatırımlar fırsat sunuyor'

Türkiye'de artan enerji ihtiyacına bağlı olarak yatımların da artığına vurgu yapan Hacıalioğlu önümüzdeki süreçte enerji tüketimindeki artışa paralel olarak yatırımların da ciddi oranda artacağını ifade ediyor. Yatırımların sadece rüzgar enerjisiyle sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Hacıalioğlu, şunları kaydetti. "Türkiye enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için önemli projelere imza atmaya başladı.  Yeni jeotermal santralleri, termik santralleri, elektrik santralleri kuruluyor. Devlet de enerji yatırımlarını özel sektöre bırakmak istiyor. Şu anki mevcut santrallerin bakımını, yenilenmesini önümüzdeki süreçte özel sektör yürütecek. Hem mevcudun yenilenmesi hem de enerji talebini karşılamak için yatırımlar yapılıyor. Buna paralel olarak önümüzdeki 5-10 yılın lojistik firmaları için de ciddi fırsatlar yaratacak"